Site Meter

Salladsådd och vilda vindar


Geranium ´Brookside´

Geranium clarkei ´Kashmir White´


Så har då äntligen salladsfröna fått jord över sig och nu börjar kampen mot jordtemperaturen. Vilka av dessa sorter kommer att gro? Självklart lämnar jag täta rapporter om läget.....
  • Romersk ´Lobjoits Green Cos´
  • Bladbataviasallat ´Lollo Rossa´
  • Plocksallat ´Red Salad Bowl´
  • Sareptasenap  ´Osaka Purple´
  • Romersk ´Marshall´
  • Ekbladssallat ´Asterix´
  • Plocksallat  ´Amerikansk brun´
  • Friséesallat ´Wallonne´
Hårda vindar över parken hela dagen och torra grenar från lindarna föll med brak i marken. En sådan här dag behövde man en hatt så att håret ligger bra trots de vilda vindarna och  äntligen hittade jag en hatt som jag var nöjd med.
Salladsfröna kändes ännu mindre än vanligt och det var med en suck som jag fyllde jord över de sista fröna och lämnade över resten av jobbet till vattenspridaren.
Kommentarer
Postat av: Åsa!

Vet inte om du minns frissan jag fixade till herrn i huset? (Det var en kombination av skinhead och Skalle Per...) Den blåser definitivt inte i ögonen, om du vill kan jag fixa en likadan till dig? Eftersom jag är en ganska snäll person ska du få friseringen gratis, som ett smakprov ;)

2008-06-10 @ 18:12:17
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: Anna

Nu är du knasig! Man kan nästan tro att du försöker vara anonym... och humlebilden tycker jag ser lite VÄL krispig ut!? ;)

2008-06-10 @ 18:44:04
Postat av: Katarina

Jättefin hatt :O)

Tänker på alla tjejer som tar en bild på sig själva varje dag i sina bloggar - "dagens outfit" - tänk om de hade lite humor de också!

2008-06-10 @ 19:36:47
URL: http://kollitott.blogg.se/
Postat av: Kersti

Fniss. Några nummer för stor kanske. Kan vara svårt att hålla kursen med den hatten på huvudet.

Det har blåst rejält här också. Vi försökte att äta lunch ute på papperstallrik och så. Allt blåste omkring, mat, vin och tallrikar. Det blev en ganska rörig tillställning men trevligt hade vi trots detta.

2008-06-10 @ 20:13:26
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Trolda

Hahaha...Vad SÖT du är =D Jag hoppas du tog av dig den innan MATCHEN - så du kunde njuta av SEGERN´s SÖTMA ;-)Trolda - godkväll =D

2008-06-10 @ 22:56:05
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: Claus

Hmmm.. är det bilder från din nya kamera? Fin briljans i dem. Hör, du, hoppas det inte är en lerkruka. Du kan få låna en halmhatt/stråhatt av mig ;-) Claus

2008-06-11 @ 06:09:50
URL: http://lotten5.blogspot.com/
Postat av: Gunnar

Hej

"håhåjaja det blåser i träa idag.." Några salladsfrön har vi inte satt i år men nya Nävor(Geranium) blir det varje år.Det verkar ju finnas hur många sorter som helst.

:-)

2008-06-11 @ 10:50:22
URL: http://blogg.aftonbladet.se/5859
Postat av: Rosengeranium (Parkettodlaren)

Det blåste nog här i Uppsala också, men eftersom det är just Uppsala blev skillnaden inte så stor...Konstaterade i morse att det som växer på kolonilotten är ogräs och potatis (plus en del annat som man märker om man tittar noga). Jag får som om hälften, vilket ju alltid är en chans att prova på nya saker.

2008-06-11 @ 14:05:12
URL: http://parkettodlaren.blogspot.com/
Postat av: Ronja

:) Ja, det hatten lär ju skydda mot blåsten i alla fall, men viner det inte i hålen i botten/toppen?

Lycka till med salladsodlingarna!

Kram från Ronja :)

2008-06-11 @ 15:14:00
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Åsa: Kommer jag till Gotland i sommar så kommer jag förbi dig.Anna: Humlebilder bör vara krispiga...Katarina: Det kanske kan bli en ny kategori.Kersti: Jag kan varje del av parken så det är inga problem.Trolda: Det var en ljuvlig seger och nu börjar jag tro att vi kan ta oss till kvarten och vi orkar på Ryssland också.Claus: Jo det är från nya kameran. En stråhatt är kanske snäppet snyggare.Gunnar: Ja visst finns det många olika nävor och det vore kul att samla.Parkettodlaren: Potatis är gott nog.Ronja: Det finns inget hål i den här hatten!

2008-06-11 @ 17:03:22
Postat av: matte

Du klär i hatt!

2008-06-11 @ 17:48:02
URL: http://femtinio.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0