Site Meter

Nävor, nävor, nävorNu börjar alla nävorna blomma ordentligt  i planteringarna och idag har jag vattnat vår stora slänt med vattenspridare för att genomvattna jorden. En fräsch efter-regn-känsla fanns här sedan, växter och jord doftade starkare. Visserligen har vi droppbevattning men det når inte hela ytan och ibland måste man använda spridare för att alla växter ska få en slurk av det åtråvärda vattnet.

Den hetta vi hade i förra veckan har bytts mot svalare väder och i morse var det sju grader när jag åkte till jobbet.
Tyvärr så har det blåst i flera dagar vilken gör torkan än värre bland växterna. Men som sagt....nu är det fräscht och vackert efter vattningen och nu får droppbevattningen sköta underhållsbevattningen tills regnet kommer.

Gernium x cantabrigiense


Geranium phaeum ´Alba´


Geranium ´Patricia´

Kommentarer
Postat av: Ruben

Oj, vilka tjusiga bilder. En sådan känsla det är, speciellt i den första bilden med slottstornet. Eftersom jag inte har någon kruka på huvudet så tar jag av mig hatten i stället!!! Visst ja, jag har ju ingen hatt heller, men du förstår vad jag menar. Hade jag hatt en hatt hade jag tagit av den! /Ruben

2008-06-12 @ 18:37:57
URL: http://ruben.tradgardsblogg,se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ruben: Jag tror att jag förstår Ruben.

2008-06-12 @ 20:50:17
Postat av: Rosengeranium (Parkettodlaren)

Det har regnat två dagar i rad här uppe - några skvättar här och några skvättar där. Jag tar det glatt som ursäkt för att slippa vattna. Och potatisen växer ju... (Tyvärr är familjen mest förtjust i ris - du råkar inte känna till någon sort som är härdig i zon 4?)

2008-06-12 @ 21:23:49
URL: http://parkettodlaren.blogspot.com/
Postat av: Kalle

Härliga nävor! Har sett den lilla flocknävan i Kista

och skulle vilja pröva den som marktäckare på min norrsluttning nedanför syrenbersån...

2008-06-12 @ 22:59:31
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Rosengeranium: Är inte så bra på ris....tycker bättre om ros.Kalle: De blir som allra vackrast i halvskugga/skugga men fungerar också i full sol. Absolut värda att testa och med tiden kan man föröka dem med bara små rotbitar och få hur många plantor som helst.

2008-06-12 @ 23:09:37
Postat av: Ruben

Kan man föröka Geranium med rotbitar? Vet att man kan göra det med vallmo, men hade ingen aning om att man kan göra det med Geranium! Gör man på samma sätt? /Ruben

2008-06-13 @ 11:58:07
URL: http://ruben.tradgardsblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0