Site Meter

Gräddbakelser

Nu blommar pionerna som ser ut som gräddbakelser och då kan man vara säker på att det blir regn. Tror inte att jag upplevt någon sommar i slottsparken då dessa blommat utan att bli vattenfyllda och svampiga av regn vilket leder till att de väger så mycket att de kommer att vika sina stjälkar och doppa mot marken. Så alla vi som väntat på regn kan nu vara lugna. Skolavslutning och pionblomning = regn!

Hemsida för trädgårdsbloggar
Nu har det kommit en ny hemsida som ska fyllas med trädgårdsbloggar....bara att anmäla sig.
Trädgårdsbloggar.se

Kommentarer
Postat av: Katarina

Och vad rätt du fick! Men det är läckra pioner på bilden - vet du vilken sort det är?2008-06-11 @ 18:52:35
URL: http://kollitott.blogg.se/
Postat av: Ramona K

Det stämmer - åtminstone beträffande skolavslutning och störtregn. Våra pionerna är en så länge bara i knoppstadiet. Men så härligt det känns med regn - kylan hade vi gärna hoppat över.

Sååå otroligt vackra dina aklejor är. De tillhör absolut mina favoriter så de har fått sprida sig hejvilt i rabatterna - har inte hjärta att riva ut dem. De blandar sig med midsommarblomman som också kom "oanmäld" och tydligen stortrivs. Kan man inte ha juni i repris - gärna utbyt mot november?

Ramona K

2008-06-11 @ 18:55:40
Postat av: Fundera grönt

Ja, men nu behövs det allt lite regn... Men det kunde gott hålla sig till att regna på natten. :)

Fina bilder! Ha det gott!

2008-06-11 @ 18:56:09
URL: http://funderagront.blogspot.com/
Postat av: Lilla B

Så rätt du har! Hur många skolavslutningar har man inte stått och blivit genomblöt. Synd på pionerna att inte få visa upp sig i all sin glans! Själv kan man ju gå inomhus och torka upp, byta kläder och se hyggligt fin ut sen. Till skillnad från pionen.

2008-06-11 @ 20:01:01
URL: http://lillab.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Katarina: Jag vet faktiskt inte...de har funnits här mycket länge.Ramona K: Maj och juni vill man gärna ha repris på.Fundera grönt: För mig kan det gärna regna i en vecka nu.Lilla B: Vi får se om pionerna klarar sig...får väl sätta paraplyer över dem.

2008-06-11 @ 21:16:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0