Site Meter

BorggårdenPå borggården har de lejongap som jag drivit upp från frö börjat blomma nu. Man kan tycka vad man vill om alla färgerna men det ser ganska fint ut mot den stora grusgården.
Tidigt i morgon bitti ska jag beskära rådhusvinet här på borggården och jag hoppas att jag inte möter en orm där uppe igen. Se här hur det gick till när jag mötte en orm högt uppe på väggen.Vinstocken växer galet och ger massor av druvor. Sortern är Zilga.

För ett år sedan
.

Kommentarer
Postat av: Parkarbetaren

Lejongapen är så fina. Är det vit tobak i buxbomrondellerna i år? Förra året var det jättetjusigt.

Jag har lite fritt spelrum i parken och härmade dig på ett liknande ställe.

Har inte vädret varit rätt bra hittills? Lagom omväxlande - nu får vi värme precis efter en rejäl rotblöta.

2008-07-23 @ 18:24:37
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Parkarbetaren: Jepp det är vit tobak i år också...det blir fint i de lite mörkare augustikvällarna då de lyser vitt. Men de har inte växt till sig riktigt ännu utan har just börjat blomma. Jag klagar inte alls på vädret den här sommaren men om jag hade haft semester så kanske det inte varit så bra. Idag var det däremot riktigt skönt.

2008-07-23 @ 18:32:48
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Katarina

Hoppas att du slipper orm där i paradiset!

Lejongapen är jättefina, jag tycker nog att de harmonierar ganska bra i färg - de är ju samma sort ändå. Det blir svårare när man blandar olika blommor, jag måste ju gräva upp en jättevallmo som skär sig mot pionen intill t.ex.

2008-07-23 @ 18:40:49
URL: http://kollitott.blogg.se/
Postat av: Rosengeranium (Parkettodlaren)

Heh, paradis kommer aldrig undan sina ormar! Jag har studerat ett otal religioner och de dyker alltid upp när man minst vill ha dem (om än i olika skepnader).Det är sanslöst vackert på dina bilder! Får man komma dit och ha picknick (i parken alltså - att sitta på en utskrift blir lite torftigt)?

2008-07-23 @ 21:16:58
URL: http://parkettodlaren.blogspot.com/
Postat av: Karin A

Så pampigt med muren och de röda pelargonerna. Lejongap gillar jag, i alla färger. Här kommer de upp snällt varje år och helst i färger som jag vanligtvis inte gillar. Men jag blir glad av dessa färgklickar!

2008-07-23 @ 22:20:36
URL: http://uteochinne.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Katarina: På något sätt så funkar alla dessa färger bland lejongapen.Parkettodlaren: Undrar just i vilken skepnad jag möter den nästa gång. Du vet parken är en privat anläggning och ska du hälsa på mig på sommaren måste vi nog känna varandra bättre först. Jag skulle kunna ha besök hela dagarna på sommaren om jag släppte på reglerna.Karin A: Ja de självsår sig villigt men det tar ganska lång tid innan de blommar då...i alla fall här hos oss. Jag fick ju ganska många plantor som övervintrade i år och de är stora och kraftiga och blommar på.

2008-07-24 @ 06:11:57
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Rosengeranium (Parkettodlaren)

Det visste jag faktiskt inte, men jag håller inte så bra koll på slotten här i närheten. Låter väldigt skönt att få jobba i en sån park utan allt för mycket publik. Själv har jag jobbat som parkarbetare på Bromma Kyrkogård (rensade ogräs) och besökarna var en blandad välsignelse.

2008-07-25 @ 21:13:01
URL: http://parkettodlaren.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0