Site Meter

Nya tider!

För första gången sedan november känner jag min högerarm börjar fungera igen och att den inte värker lika förbannat som tidigare och mitt mål att komma igång med jobbet i mars kommer att hålla. Nu ska jag inte rusa iväg och börja använda armen som vanligt, det gäller att vara klok nu. Jag känner äntligen att det kommer att bli ännu en säsong i parken för slottsträdgårdsmästaren men jag har tvekat många gånger i vinter.

Den här vintern har verkligen varit en prövning på många sätt och nu vill jag se framåt mot ljuset på alla sätt. Jag längtar efter att längta till helger igen och till känslan av att ha gjort ett bra jobb.
Det stora i parken i år blir att fortsätta arbetet med den nästan 100 meter långa stäckan där den förvuxna granhäcken stått och där det nu ska planteras syrener, antingen vanlig bondsyren Syringa vulgaris eller ungersk syren Syringa josikea. Den ungerska syrenen blir inte lika hög som bondsyrenen och är ännu härdigare än vår vanliga bondsyren.

Hur fruktträdsbeskärningen kommer att gå till vet jag inte riktigt men jag måste helt klart lära om vad gäller att belasta för mycket på högerarmen.
Sedan ska pelargoner planteras om och något kan man nog börja så nu....som penseer t.ex.

Jag har isolerat mig ganska ordentligt denna vinter på grund av sjukskrivningen och den här bloggen har varit en ventil ut till den riktiga världen. Framöver vill jag inte lägga ut en massa dagens-trädgårdsbokinlägg utan försöka beskriva en slottsträdgårdsmästares arbetsvardag igen.

I slutet av den här veckan kommer jag att åka till slottsparken och hälsa på, något som jag längtat efter. Just nu har jag lämnat en jobbig förkylning som sänkt mig några dagar och alla vet ju hur sjuka vi män blir när förkylningen drabbar oss, där har ni kvinnor en fördel som inte drabbas lika hårt!


Det är oerhört roligt med de kommentarer som jag får här på bloggen....även om jag inte svarar på alla! Tack alla besökare!
Jag har varit ganska dålig på att kommentera på andra bloggar men jag läser alla era trädgårdsbloggar dagligen.

För ett år sedan.

OBS. Glöm inte koloniområdet Iris på TV4+ ikväll kl. 20.00

Dagens fundering
Om det nu blir Hillary Clinton som blir USA:s nästa president, kommer vi att få en fredligare värld då?
Det är ju männen som i alla tider startat krig och USA är ju vår planets poliser. Blir det någon skillnad?
Jag hoppas verkligen det!

Kommentarer
Postat av: Maggan

Låter bra att du är på G. Lycka till önskar jag dig! Jag får väl i min tur tacka för all trevlig läsning under vinter. Nu ser vi ljuset i tunneln, gott folk!

2008-02-05 @ 19:25:16
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Maggan: Tack, jag nu märker man att att dagarna blir ljusare.

2008-02-05 @ 20:43:25
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lilla B

Det här var verkligen ett glädjens inlägg! Så roligt att läsa att armen är på riktig bättringsväg.

2008-02-05 @ 21:30:06
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Verkar som du gjort ett styvt rehabiliteringsjobb med dig själv. Bara att gratulera. Ser fram emot dina vardagsnära beskrivningar från ditt arbete.

2008-02-05 @ 21:48:11
URL: http://lotten5.blogspot.com/
Postat av: Karin A

Skönt att höra att din arm är bättre! Ska bli kul att följa det dagliga livet i parken igen. :) Ha en bra vecka!

2008-02-05 @ 22:00:09
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lilla B: Ja det känns verkligen bra att det går åt rätt håll.

Anonym: Vilket av metoderna som gjort mig bättre får man väl aldrig veta och det spelar mindre roll...huvudsaken är att jag blir frisk.

Karin A: Jag ser fram mot säsongsstarten. Ha en bra vecka du också!

2008-02-05 @ 22:08:57
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Trolda

Vad SKÖNT att du piggnat till =D BÅDE från det ena och det andra...Och visst är det härligt att ha helger att längta till och känna man gjort sig "fötjänt" av dem! (Jag längtar liksom ALLTID till fredagar...=D )Och jag tror Vår-solen snart värmer upp temperaturen i din lägenhet...=D

Trolda - med Värme =D

2008-02-06 @ 07:22:48
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Rosengeranium (Parkettodlaren)

Skönt att höra att du mår bättre! Jag vet precis hur det är att vilja starta när man är på gränsen - vilket ju är för tidigt. Ta det lugnt; starta upp genom att planera hur du ska göra när du startar. (Huj, det sistnämnda läst nästan som en koan - men så är jag ju religionsvetare också... :-)
)

2008-02-06 @ 11:31:59
URL: http://parkettodlaren.blogspot.com/
Postat av: Azola

Härligt att du mår bättre på alla sätt.
Som Maggan skrev: nu ser vi ljuset i tunneln..gott folk.
Tillfrisknande och en längtan till det som snart ska komma VÅREN !!
Sitter här i skogen och har massor av Talgoxar, blåmesar,finkar och ett par hackspettar precis utanför mitt fönster. De kvittrar, " hackar " sjunger om vartannat och det liksom känns att våren finns där framme någonstans. Ser fram mot dina vardags berättelser från slottsträdgården,har faktiskt saknat det lite ;)
Ha en fortsatt bra vecka...och du, vilken tur att jag inte " vårdat dig" under förkylningen...vet ju att ni män har det så fruktansvärt svårt den tiden ;)
;)
att föda barn är ju inget i jämförelse ! hi hi... / kram på dig!

2008-02-06 @ 14:01:27
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Azola: Ja det är ett väldigt liv på fåglar som raggar i träd och buskar nu. Ja en sådan här förkylning kan nog ingen annan än jag själv vårda. Det var tänkt att ett läkarlag skulle ta hand om mig men jag klarade det ändå. Någon som ser ´´Om ett hjärta´´
på SVT?

2008-02-06 @ 14:19:18
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Sten

Lycka till med armen och syrenhäcken.
Följde länken "100 meter..." och såg en bild från 30-talet. På den tiden fanns det tydligen ett åttakantigt? "trädgårdsrum". Det såg väldigt trevligt ut. Vet du något mer om det?

2008-02-06 @ 14:26:05
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Sten: Nej tyvärr finns bara den här bilden som berättar hur trädgården såg ut. Drömmen vore att återskapa den trädgården men nu använder vi den stora ytan för att konferensgästerna ska kunna spela och leka, det händer även ibland att några gäster landar med helikopter på den ytan.

2008-02-06 @ 14:30:44
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Kersti

Vad roligt att din arm är bättre. Men precis som du skriver, ta det lugnt det gäller att vara försiktig. Jag tror att har man en gång råkat ut för besvär så har man en skörhet i armen så bäst att ta det varsamt.

2008-02-06 @ 23:22:54
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Kersti: Jag kommer antingen att känna mig som en ko (tjur) som ska släppas ut på vårbete men jag måste som sagt hålla igen.

2008-02-07 @ 09:36:17
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0