Site Meter

Ryckas hän

15392-700

Vi befinner oss i hänryckningens tid och folk gifter sig i vild förtvivlan.....!
Veckan har varit arbetsam och det ska den ju vara den här årstiden i en trädgård. Det börjar bli en riktigt lummig grönska nu och den där skira försiktiga våren med vit blomning har bytts mot en grönska som blir allt djupare för var dag. Den kritvita blomningen som syns på våren har blivit en något mer dämpad vit blomning nu när kastanjen, oxeln, rönnen och hagtornet blommar. Nu blommar även syréner och äppelträd och i perennplanteringarna börjar det hända saker.

15392-705

Nu orkar man inte se det som är kvar av påsk- och pingstliljor utan väntar på att perennerna ska ta över. Nävornas plantor är som kuddar nu och snart visar de sina vackra blommor. Näktergalen har fullständigt tagit över i parken och förvandlar vår svenska natur till en tropisk plats. Det känns som om inte näktergalens sång passar in i vår natur....som om den är för exklusiv, men jag älskar den där sången. Den väcker mig på nätterna här på området men jag vet att den snart kommer att tystna så den får gärna fortsätta att leva om med sin starka sång.

Jag har i veckan planterat en bård av buxbom runt en hörnplantering framme vid slottet. Jag fick ett mycket bra pris för 60 st småplantor vid Blomstertjänst i Årstahallarna och nu är de planterade och ska bilda en låg häck runt planteringen. I den här planteringen finns mjölkklockan och jag blev tvungen att gräva bort en hel del. De planterades på några andra ställen i parken men det är inte roligt att flytta perenner med pålrötter. Vissa av dem mår riktigt bra men de största exemplaren har svårt att hålla uppe sina stjälkar trots massor av vatten. Vi får se på måndag om de lyckats hitta någon trivsel på sina nya platser.
För övrigt håller jag på att redigera Kina-filmen och ska senare bränna varsin skiva till mina kamrater. Vi ska innan midsommar även ha en Kina-kväll då vi ska se filmen och titta på alla fotografier.

15392-701
Våra vackra grindar är på plats och nu ska bara en del arbeten med sockeln färdigställas.

Dagens låt......välj själva!


Kommentarer
Postat av: Karin A

Ja det är verkligen en både vacker och arbetssam period nu! Jag gillar att det börjar bli frodigt även om allt fortfarande är grönt och vackert. Hur löser man problemet med vissnande lökväxter bäst? Gräver ni upp allt i slottsträdgården eller får det stå kvar och vissna ner? :) Här blommar redan nävorna som bäst, ca 20 sorter i blom och många fler på väg. Så fina grindarna blev...

2007-05-25 @ 18:36:07
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Ronja

Vad pampigt det blev med de nya grindstolparna!

2007-05-25 @ 22:57:12
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Karin A: Lökväxterna får vissna ner men ofta försvinner de bland perennerna eller så brukar jag binda ner dem mot marken. 20 sorter i blom....!!! Hur många sorter har du?
Ronja: Ja jag tycker att det blev riktigt bra.

2007-05-26 @ 06:12:18
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Trolda

Åh, vilka vackra bilder du visar...=) Här råder också en arbetssam period med trädgård, snittblommor,Pingst, bröllop o begravningar...kulmen på det hela är morsdag på söndag. Det skall bli skönt när man får lite lugn o ro igen och kan NJUTA av trädgården...=D ha en underbar Pingsthelg!
Trolda - godmorgon!

2007-05-26 @ 07:43:44
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Matildas fikarum

Otroligt vackra bilder som lyser upp min gråruggiga kväll här. Grönskan ser så ny och fräsch ut att jag får lust att ta en tugga!

2007-05-26 @ 11:17:22
URL: http://www.mildamatilda.blogs.se
Postat av: Parkarbetaren

Vilken praktgrind det blev! Smidda franska liljor-ädelt! Hoppas att grönsakerna frodas snart. Jag har precis försått mina lupiner i växthuset. I mitt skötselomsåde finns en liten rund buskrabatt, kantad med låg buxbom, fylld med några pärlbuskar och tre spaljerade lila klematis i mitten, inget annat. När pärlbusken är överblommad blir det lite risigt och tomt. Har du något förslag på vad jag kan fylla ut med i perennväg, mellan och under buskarna? Jag ser att du har mycket nävor runt dina, har du något annat? Rabatten ligger i en grusad entré framför ett ståtligt gammalt hus där mycket prominent folk passerar.

2007-05-26 @ 16:47:31
Postat av: Din syster

De saknade grindarna pryder nu verkligen sin plats framför den vackra allén.
Dagens låt får bli Calle Schewens vals med Lasse Tennander.Någon som ville väcka Rospiggen i mig som jag är.

2007-05-26 @ 16:57:28
Postat av: Inkan

Å varför kom ingen mr Higgins in i
mitt liv med blomsterurnor,järngrindar och hela baletten...
Jag blir hänryckt av att se så mycket vackert.

2007-05-26 @ 19:28:01
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Trolda: Ha en skön pingsthelg själv.
Matildas fikarum: Tugga på du...
Parkarbetaren: Återkommer om förslaget i morgon.
Systern: Den låten eller sången är jag helt med på...rospigg som man är.
Inkan: Det är mycket man vill ha in i sitt liv.

2007-05-27 @ 00:38:16
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Parkarbetaren: Antar att det är ett soligt läge. Nävor blir sällan fel då det finns många arter och sorter att välja på....vet inte hur stor ytan är, eller hur höga de får vara....svårt när man inte ser på plats, kan du skicka en bild till mailadressen?. Perenner som blommar efter pärlbusken är ju riddarsporrar vilka jag inte kan ha i min park. Den spanska nävan blommar annars väldigt länge. Om inte växterna behöver vara så iögonfallande så kan man ju ha nepetan ´Six Hills Giants´ eller Stenkyndel....de blommar länge och doftar. Sen höstblomma i vitt är ulleternell som blommar tills frosten tar den. Du kan inte ha utplanteringsväxter där? Skicka en bild!

2007-05-28 @ 16:49:35
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0