Site Meter

Naturens trädgård

Vårt paradis
Det är en utmaning och en lycka att försöka skapa oss det paradis som finns i våra drömmar. Vi läser tidskrifter och böcker och sneglar i andra trädgårdar och får tips och inspiration. Det är svårt att förverkliga de där drömmarna och den där bilden man har inom sig men ibland lyckas man komponera något som snuddar vid paradiset. Det kan vara en liten del av en plantering, några växter som passar ihop eller att buskar, rosor eller träd hamnar exakt rätt. Den biten av trädgården blir en favoritplats som man hela tiden återkommer till.

15392-415
15392-414

Kanske är det så att vi då har efterliknat naturen.....eller i alla fall kommit nära. Det är ju så att hur vackra trädgårdar vi än skapar så kan vi aldrig skapa något så vackert som den vilda naturen bjuder på. Att vandra ut i skogen eller i hagmarker när vitsippor eller gullvivor blommar får en att känna sig ganska simpel som trädgårdsskapare. Vi kan och ska nog inte tävla med naturen om att skapa den vackraste platsen men vi kan lära oss och tänka på varför vi tycker det är så vackert i den vilda naturen. Vi kanske inte ska plantera en blomma här och en där utan skapa stora grupper av samma sort.
Frågor om mossa i gräsmattan eller löss på rosorna......känns inte så viktiga i det här sammanhanget.

(Vet att jag haft bilderna tidigare men de passade så bra in med vad jag menade i texten)

Dagens jordspråk

Våren - något att tänka på
medan snön faller.

Bo Setterlind

Kommentarer
Postat av: Pallas

Snart är den tiden här när man kan njuta av vitsippor och gullvivor och det ser man ju fram emot särskilt när man ser dessa fina foton! Det ligger nog mycket i att man nog vill återskapa ett stycke naturlig natur, men går det inte mode i trädgården också? Barockträdgårdar t.ex. är väl alltför tuktade för att påminna om naturens platser?

2007-02-05 @ 18:01:13
URL: http://www.pallas.blogg.se
Postat av: Pallas

Den engelska parken är i min smak...

2007-02-05 @ 18:02:06
URL: http://www.pallas.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

En barockträdgård kan vara vacker på sitt tuktade sätt...speciellt som kontrast till den vilda naturen runt om....jag tycker mycket om de italienska renässansträdgårdarna även om de inte är så mycket natur i dem....menade inte att våra trädgårdar måste likna naturen men man kan lära sig hur växterna trivs och vilka förhållanden de mår bäst i. Engelska trädgårdar kan också var mycket vackra.

2007-02-05 @ 18:22:26
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Pallas

Aha, jag förstår! Ja, det är ett bra sätt att lära sig hur växterna trivs och var de trivs. Som amatörodlare har jag insett till viss del vad som aldrig kommer att trivas på min balkong... Fast jag ämnar prova fler sorter.

2007-02-05 @ 19:33:55
URL: http://www.pallas.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Just...det finns inte så många balkonger i naturen..
Men det finns massor av vackra växter för balkongodling. Lycka till.

2007-02-05 @ 19:49:01
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Pallas

Tack, det ska nog gå bra. Förra året gick det bra med flera trädgårdsväxter.

2007-02-07 @ 05:59:46
URL: http://www.pallas.blogg.se
Postat av: Sverrestina

Great site keep up the good work

2009-05-29 @ 09:55:11
URL: http://sverrestina.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0