Site Meter

Dagens trädgårdsbok - Italienska trädgårdar


Författare: Ann Larås
Fotograf: Åke E:son Lindman
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 2005
Sök boken på Antikvariat.net


Den här boken köpte jag inför min Italienresa i våras och här kan man verkligen frossa i vackra bilder från italienska trädgårdar mest från renässansen.

Boken är uppdelad på sex distrikt i Italien:

  • Lazio (12 trädgårdar),
  • Kampanien (9 trädgårdar),
  • Toscana (18 trädgårdar),
  • Veneto (6 trädgårdar),
  • Ligurien (3 trädgårdar)
  • Lombardiet (8 trädgårdar).
De första trädgårdar som presenteras i boken är mina favoritträdgårdar....hittills i Italien, Villa Lante och Ninfa. Ann Larås som är journalist på SVT berättar med inlevelse historien om platsen och beskriver också känslan i trädgårdarna på ett bra sätt.

Själv har jag besökt Lazio- och Toscanadistrikten som är fantastiskt vackert och det som nu lockar mig mest av bokens bilder är trädgårdar i Kampanien som Villa Rufolo, Villa San Michele i Capri och Villa Cimbrone med otroligt vackra lägen vid havet. Genom att bara öppna den här boken så blir man helt säker på att man snart återvänder till Italien.

Det är överlag snygga och ibland fantastiska bilder och i slutet av boken finns bra besöksinformation om trädgårdarna. En riktigt vacker bok som lockar till besök i alla dessa trädgårdar.


Kommentarer
Postat av: Trolda

Visst är boken underbar...Och du som VARIT där i ett par av dem...=D Härligt! Det får bli en tur till Våren kanske...(TÄNK vad jag ska resa...=D)

Trolda - resenär! =D

2007-12-01 @ 17:26:44
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Trolda: Minns att det var du som visade boken på din blogg och det var då jag köpte den. Spännande med resor framöver förstår jag.

2007-12-01 @ 17:41:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0