Site Meter

Lycka

Lycka
I livet känner man lycka på flera olika sätt. Det kan vara de första vårtecknen som när talgoxen börjar sin vårsång, en vårbäck som porlar i skogen eller de första utslagna syrenerna i maj. Det kan också vara då man glädjs åt något bra som hänt nära och kära, kärlek till ens barn eller kärlek till en kvinna. Lycka kan också vara att se det öppna havet då man inte sett det på länge eller att komma till slottsparken i slutet av mars då säsongen börjar.
Ronaldinho-Ecuador på Råsunda
Igår var det lycka när Ronaldinho kom in i Brasiliens lag i andra halvlek på Råsunda. Vi hade sett första halvlek lite halvslött och utan stunder av fotbollsmagi. Den störste av fotbollsspelare hade inte spelat första halvlek och när han så kom in i paus för att värma upp så började alla inne på fotbollsstadion jubla och förväntningarna på världens bästa fotbollsspelare var som vanligt höga.

15392-238

Dotter och jag som följer Barca varje match som sänds på TV vet vad han kan. Vi vet också att han har den största pressen på sig och att han i vissa matcher inte når upp till magiska höjder. Men den här aftonen bjöd han den svenska publiken på en del av sitt register....passningar som hamnar exakt på foten hos mottagaren, frisparkar som är magiska och en bollbehandling som får en att rysa. Mmm nu njöt vi i 45 minuter och han vände matchen med sitt spel och passningen fram till Kakas 2-1 mål.
Råsunda förvandlades till en sambalycklig plats igår där små barn iklädda Ronaldinhotröjor  kunde följa med sina föräldrar, alla människor log och sambamusiken ljöd ur högtalarna. Vågen gick runt stadion. Förra gången som jag var här var det derby då Bajen slog AIK och stämningen var stundtals otäckt hatiskt. Nu fanns bara glädje här. En kväll att minnas.
15392-237
Vår jordkällare

Det finns inte så mycket att berätta om jobbet just nu. Många som drömmer om jobbet som trädgårdsmästare och som ser ett romantiskt arbetsliv med pysslande med tomater och örter framför sig glömmer lätt att det finns perioder med mycket tunga jobb. Som nu när en hel stor park ska släppa sina löv eller det som jag just nu håller på med....slyröjning runt parken för att vårfloran ska synas och för att inte det vilda ska börja vandra in i trädgården. Det är ett tungt och enformigt jobb.....som jag dock tycker om då jag vet att resultatet blir så bra. På våren då svalört, vitsippor och senare gullvivor mm har chans att sprida sig och bilda mattor som vi kan njuta av.....då är det värt allt slit.
Just i min park så har jag inga undersåtar som kan göra det tunga och enformiga jobben utan jag gör allt.....med en del hjälp av vaktmästaren. Men som alla förstått så älskar jag parken och mitt jobb.

I morgon ska jag börja presentera en bok ur min bokhylla och göra det vid varje inlägg.


Dagens låt; Strange land med Clannad

Kommentarer
Postat av: LillaB

Jodå - nog kan man ha förståelse för det tunga jobbet i trädgården/parken. Och ibland det lite enformiga, gräva, gräva, gräva...

Funderar förresten på att göra mitt köksland mindre just pga av det är lite för stort att handgräva.

Men ta inte i för hårt. Passa knäet, hördu trädgårdsmästaren!!

2006-10-11 @ 19:38:24
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Jag lovar...ska pränta in att variera arbetet under de veckor som jag har kvar.

2006-10-11 @ 19:44:07
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Farmor Barbro

Vilka fantasitska bilder!

2006-10-11 @ 19:49:38
Postat av: LindaLotta

Stämningen på Råsunda kom igenom tv:n och hem i min soffa. Det var otroligt härligt att höra den svenska publiken sjunga och heja, på en egentligen alldeles vanlig träningsmatch... :)

Har svarat dig om klockan hos mig!

2006-10-11 @ 21:10:39
URL: http://lindalotta.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Tack för hjälpen LindaLotta.

2006-10-11 @ 21:40:27
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: LindaLotta

Snyggt jobbat!!!
Både du och Sverige!

2006-10-11 @ 22:14:23
URL: http://lindalotta.blogspot.com
Postat av: LillaB

Kul idé med bokpresentation! hur har det gått att jobba den här veckan - håller knäet?

2006-10-13 @ 19:57:54
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

LillaB: Knäet känns bra och det går helt ok att jobba tack.

2006-10-14 @ 07:30:32
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0