Site Meter

Semestersabotören

Syrenhäcken
Förra sommaren så började jag att etappvis föryngringsbeskära vår gamla, stora fantastiska syrenhäck som blommar så mycket att man svimmar. Den måste dock beskäras för att ge den ett långt liv. När jag tog ner första etappen förra året så fick inte de nya skotten vara ifred för harar och rådjur som hela tiden betade av de nya skotten. I våras stängslade jag in den delen av häcken med snören. Trots torkan har den växt mycket bra i år. (Glömde kameran hemma men jag ska ta en bild med mobilkameran och lägga in i kväll).
Jag brukar säga att en syrenhäck som blivit nedtagen till botten blommar efter tre år men det finns en liten chans att den kan blomma lite redan nästa försommar.....kanske i alla fall...eller inte.

15392-112
15392-111
Transparante Blanche är snart mogen.

Semestersabotören
I natt och i morse beskrev jag min sömnlösa natt och när jag kom till jobbet och började köra min dånande grästrimmer nere vid sjön såg jag en segelbåt som ligga ankrad i en vik en bit bort. Undrar vad de tyckte om uppvaknandet denna morgon. Att vakna i en vik i en segelbåt brukar betyda det stora lugnet. Nu dånade en grästrimmer under morgontimmarna. Det var absolut ingen hämd för min sömnlösa natt......

Kommentarer
Postat av: Lilla B

Mycket att läsa ikapp efter min resa. Du har varit flitig. Har också slagits av hur bra våtarven frodas i vilket väder som helst. Här har kommit osannolikt mycket regn. 43 mm på 25 minuter när jag inte var hemma. Fick rapporter om eländet. Nu skall jag ut och se till landet. Tror mesta skadan är att potatisen verkar ha nästan renspolats av nederbörden. Jorden var som aska tidigare och alldeles lättflygande. Grönpotatis är inget att ha. Man kan kanske bara skotta på jord och hoppas på det bästa. Angående din iakttagelse att nästan inga män skriver bloggar om trädgård - undrar också varför. Mycket i bloggarna är ju av trädgårdsinredningsslag och inte renodlad trädgård. Kan det ligga något i det? Mot kökslandet!!

2006-07-28 @ 14:12:09
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Önskar att vi också får det där regnet...här kommer ingenting. Även om det slår sönder en del så kommer det i alla fall vatten. Jo jag tror också att trädgård, design och heminredning håller på att flätas samman. Jag har inget problem med det utan det var mer en undran vars männen är....
Nej grönpotatis kan du ge till de som tog din pappas båtmotor...men inte hade den väl 1 hästkraft?

2006-07-28 @ 15:18:19
Postat av: LillaB

Nej, jag fick lite på moppo - hade fel nämligen. Den är på hela TVÅ hästkrafter. Han har den som hjälp att ta sig uppströms. Glida nerför Ätran i akt och mening att fiska lax. Och sen ta sig hem uppströms med hjälpmotor. Det är attans så fint, kan jag lova!

2006-07-28 @ 17:14:12
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Thomas H

Seglaren, som tar ned sina segel och ankrar upp i stilla viken inför natten - är inte det den perfekta bilden av semester och fredad ro? Men hur ofta varseblir vi inte att den bräckliga väggen, som vi med stor möda skapat mellan oss själva och yttervärlden, är beroende av den andres goda tanke och vilja, att det t.ex. är bättre att köra skottkärra genom stillheten en tidig sommarmorgon. I en sådan tanke finns en otidsenlig(?) känslighet men likväl oumbärlig i vår larmande och självupptagna värld. Jag uppskattar den känsligheten när jag stöter på den och det är delvis därför jag med stort intresse följer denna blog.

2006-07-28 @ 17:50:48
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Tack Thomas. Det känns bra att ha dig som läsare här, antar att du förstod att jag våndades när jag väsnades denna morgon vid sjön....men just då var det nödvändigt.

2006-07-28 @ 18:02:44
Postat av: Ravnnatalia

Very informative...God Bless

2009-03-05 @ 09:24:55
URL: http://ravnnatalia.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0