Site Meter

Öppna landskap och semester

Så står han där på scenen igen. Sensommarkvällen är skön och dagens regn har lämnat Stockholm. Han talar om att det kanske är sista gången han turnerar. Med den energin och fortfarande med så mycket viktigt och vackert att säga så hoppas jag att han orkar med några år till.
Han startar tufft som vanligt och det är ok....Det blir en bra konsert med några djupa svackor men också  fantastiska stunder. Han gör Öppna landskap i en helt underbar och annorlunda version...ganska långt från originalet, Senare år är magisk, Danielas hus i en mycket läcker version, så startar Hon gör mig galen kraftigt omgjord och helt gudomligt bra.
Han berättar hur han skrev Gå ut och var glad, hur han i novembermörkret såg sig själv ligga som en hög blöta kartonger på golvet, trött av mörkret och hur han släpade sig sakta till skrivmaskinen och med sega fingrar skrev han orden...gå ut och var glad din djävel...
När alla väntar på att slutnummret som vanligt ska bli Chans så hoppas jag att  få höra den nya Under vulkanen också...och det får jag. Den kommer som näst sista och är en fantastisk vacker ballad.
Kan inte önska mig mer av en Uffe-konsert.

15392-125

Nu har jag två veckors semester och jag tror knappt att det är sant. Så skönt att få göra vad som faller en in ett tag. Åker söderut på söndag.

Kommentarer
Postat av: E

Tack vännen för ytterligare en magisk Lundellkväll.

2006-08-04 @ 20:14:38
URL: http://friar.blogg.se
Postat av: Lotta

HA en riktigt trevlig semester men glöm inte ta med kameran =))

2006-08-04 @ 21:53:34
URL: http://lotta.tradgardsblogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

E: Tack själv
Lotta: Tack så mycket...lovar att ta med kameran och ska försöka spana på några trädgårdar i alla fall.

2006-08-04 @ 22:09:59
Postat av: Thomas H

Lyssnade till några tänkvärda ord häromdagen, att livet är såväl vatten som törst. (Och det kan väl en trädgårdsmästare skriva under på?)

Har hört från flera håll att Lundell verkar vara som pånyttfödd, är vital och mycket gladare än på länge. Livsglädjen (”gå ut och var glad din jävel”...) grundar sig väl på någon form av törst, kan jag tro. Och det är ju härligt för honom, denna heta sommar. Själv minns jag den heta sommaren -94 då jag törstig for kors och tvärs på Österlen med resesällskap, för att söka boplats. Under tiden lyssnade vi igen och igen på Lundells underbara text ”solen står högt över fälten, vinden går lojt genom säden”...Resesällspaket var min blivande hustru.

Trevlig semester! Andas djupt på vägen mellan Simrislund och Skillinge - rena ”terapivägen”.

2006-08-05 @ 00:53:05
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Tack Thomas. Lovar att andas djupt under hela veckan.
Det är många som använt ´´Kärleken förde oss samman´´ som sin bröllopssång. Han skrev den till en väns bröllop på 80-talet. Pånyttföddheten beror på att han åter mött kärleken.

2006-08-05 @ 07:22:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0