Site Meter

Arbetsresa i morgondimma

Min resa till slottsparken går genom odlingslandskap med gamla gårdar och där man skymtar kusten på sina håll. Den här tidiga morgonen ligger dimman tät över trakten. Tre stora hägrar flyger upp framför bilen då jag svänger in på vägen som leder till slottet. Det är fortfarande varmt men den där tjocka kletiga värmen har lämnat oss tack och lov. Känner mig aningen stressad. Vill hinna med allt som står på min lista innan jag lämnar parken för två veckors vila. Gräsklippning idag och sedan ska jag kasta mig över alla planteringar för rensning mm. I morgon ska alla gångar göras rena från alla löv som fallit, grönsakslandet ska rensas, terassen ska städas, gångar ska kantskäras mm.

I morgon kväll kommer jag att befinna mig på Skansen för att ännu en gång se Ulf Lundell, en glad Lundell i år och jag har i ett tidigare inlägg hävdat att han är sommarens förlorare på grund av att han är förälskad och inte gör de dystra balladerna som jag tycker om, på denna turné. Har fått kritik för det uttalandet....är man förälskad är man en vinnare.....ja ja....men man kanske tappar lite av skärpan i det man gör...eller?

Kommentarer
Postat av: LillaB

Men herregud så mycket jobb!! Du skulle behöva klona dig!

2006-08-02 @ 12:31:50
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: LillaB

Nu är jag här igen. Jag tröck iväg innan jag skrivit färdigt.
Man tappar väl fokus om inte annat. Skärpan kan nog vara där men förflyttad till annat.

2006-08-02 @ 13:01:11
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Känner så väl igen mig. Trevligt att du är här i alla fall.

2006-08-02 @ 17:11:28
Postat av: Thomas H

”Det var hettans tid och hägrarnas”. De bilder som framträder vid läsningen av Björn von Rosens dikt ”Hägrarna” får mig att alltid förbinda hägern med sommarhetta. Din inspirerande morgonskildring fick mig att leta fram boken pånytt (bokens omslagsvinjett föreställer f.ö. tre hägrar) och de starka bilderna återkom - tryckande högsommarhetta, höstens antågande, flyttfågelstrecken, kölden..... Och så återkomsten - hägrarna och den tropiska hettan! Läs den.

2006-08-02 @ 19:02:47
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ska se om jag hittar den på biblioteket nästa gång jag är där. Tack för tipset.

2006-08-02 @ 20:19:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0