Site Meter

5 personer läste bloggen!

 Jag har börjat sammanfatta mitt trädgårdsliv nu när jag går in på mitt 46:eår i trädgårdar och börjar se slutet på min karriär som trädgårdsarbetare. Här en tillbakablick hur bloggandet började.
 
 

I juni 2005 fick mitt trädgårdsintresse och trädgårdsliv en helt ny öppning ut mot Sverige och hela världen! Eftersom jag av någon märklig anledning alltid tyckt om att dokumentera det som sker omkring mig, genom anteckningar, listor och dagböcker, så lockades jag av Internets nya sätt att kunna uttrycka sig öppet genom bloggar. Jag har i perioder i hela mitt liv skrivit någon form av dagböcker och jag har bland annat kvar små kalenderböcker med anteckningar om vad jag gjorde på dagarna, redan från 60-talet.

 

När vi startade vårt familjeföretag Norrtälje Trädgårdsservice 1970, började jag skriva någon typ av sporadisk arbetsdagbok och från min första dag på Engsholms slott 1998, skrev jag trädgårdsdagbok med penna i en anteckningsbok. De anteckningarna var tänkt att bli viktiga dokument över min tid som trädgårdsmästare och komma till nytta för mina efterträdare. Det nya var nu att jag helt öppet, inför vem som helst över hela världen, kunde visa det jag skrev.

 

I bloggar kunde man antingen skriva en vanlig dagbok eller följa ett tema. För mig blev det självklart att skriva om mitt yrke och mitt trädgårdsintresse. Skillnaden att skriva öppet på Internet i stället för personliga anteckningar, var att jag måste börja anpassa texterna för offentlig läsning och skala bort det mest personliga, även om jag inte hade en tanke på att någon annan hade intresse av det jag skrev. Att hitta ett passande namn till bloggen var inte lätt. Gardener var det första som kom upp, men sedan tänkte jag att det kanske skulle vara något mer personligt och kom att tänka på platsannonsen då jag sökte jobbet till Engholm. ´Slottsträdgårdsmästare sökes´ stod det i annonsen. Slottsträdgårdsmästaren fick det bli!

 



Under den första tiden av mitt bloggande tänkte jag inte så mycket på att något skulle läsa det jag skrev, men när jag efter ett tag såg i statistiken att fem personer läste varje inlägg jag skrev, tyckte jag att det var mycket märkvärdigt. Vilka var de? Och hur hade de hittat till min blogg? Redan från början var jag noga med att vara helt anonym, så som de flesta var i bloggvärlden på den tiden. Det var ju trots allt lite suspekt att öppet visa det man skrev. Att skriva öppet var ju till för journalister och författare! Men Blondinbella, jag och många andra började nu att ständigt tjata i bloggar och terrorisera folk med det vi tyckte var viktigt att uttrycka och visa! Tyvärr fick inte Blondinbella och jag samma utveckling av våra bloggar!

 

Med tanke på att min arbetsplats är en konferensanläggning som endast är öppen för våra gäster, så ville vi inte visa parken för allmänheten och jag var av den anledningen noga med att inte avslöja platsen jag skrev om. När jag började fotografera och lägga ut bilder, tog jag aldrig bilder av slottet eller platser som kunde avslöja var jag befann mig. När jag efter en tid fick allt fler följare, blev det här tydligen lite spännande och mystiskt. Vem var han den där slottsträdgårdsmästaren och vilket var ´´hans´´slott?

 

Idag kan man fortfarande läsa alla mina 3296 blogginlägg som finns kvar i arkivet här på bloggen!

 

En blogg (avkortning av webblogg; av engelskans blog, kortform av weblog från de engelska orden ’web’ och ’log’), webbjournal eller webbdagbok är en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg och/eller dagboksanteckningar på en webbsida där inläggen är ordnade så att de senaste inläggen oftast är högst upp. Många bloggar uppfyller definitionen för ett massmedium. (Wikipedia) 

 


Kommentarer
Postat av: Lilla B

Har med glädje följt din blogg från början.

2016-02-03 @ 11:52:10
URL: http://lillab.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Det känns bra att du varit med hela tiden!

2016-02-03 @ 12:30:29
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ann-Christine beneke

Passar på att tacka dig för att du inspirerat mig under många år. Tack för alla vackra Stockholmsbilder och smultronställen . Tänk, vad grönska gör gott för oss människor ! Fram för odlar glädjen framför allt i storstaden.

2016-02-03 @ 12:43:36
Postat av: Mira

Jag har också varit med ett tag. Dock ej från början. Tack, Hasse!

2016-02-03 @ 13:30:10
URL: http://mirasmirakel.blogspot.com
Postat av: Hasse Wester

Tack för att du hänger med Ann-Christine!

2016-02-03 @ 14:00:25
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Hasse Wester

Tack själv Mira! Fint att du är med!

2016-02-03 @ 14:00:52
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: yrsa

Om man sku dra de 3000 någon regnig ledighetsvecka :) :)

2016-02-03 @ 16:03:37
Postat av: Hasse Wester

Det gör du rätt i Yrsa!

2016-02-03 @ 19:03:13
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Kersti

Ganska många år har jag tittat in här lite då och då. Gillar att följa vad som händer i slottsträdgården och med slottsträdgårdsmästaren. Under året och har sugit i mig information och kunskap om dagens växt. Tack vare dig planterar jag nu varje vår frön som växer upp och blir goda sungoldtomater. Och det är också din förtjänst att jag på torpet har en Stjärnklematis - Clematis fargesii 'Summer Snow'.

2016-02-03 @ 20:38:37
URL: http://plommenad.se
Postat av: Hasse Wester

Vad kul att du skaffat växter som jag skrivit om Kersti!

2016-02-04 @ 16:19:29
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Anita

Jag har följt dig länge. Började själv blogga vid ungefär samma tidpunkt eller något år efter, då på blogg.se. Tyvärr så har dom tagit bort min blogg så jag kan inte gå tillbaka och titta på den. Jag gick över till Wordpress 2009. Jag minns ju också när jag av misstag nästan avslöjade var du var slottsträdgårdsmästare. Av någon anledning trodde jag du var norr om Stockholm. Konferenser på Scania hade vi ju då och då på Engsholm och jag hade tagit en hel del bilder och ... fascinerats av den vackra trädgården. Och när du skulle ha en fototävling och jag skulle göra reklam, då tänkte jag det var bra att hitta en bild på ett slott. Och det blev Engsholm. Tur att det ordnade sig den gången.

Jag hoppas du fortsätter att blogga länge än.
/Anita

2016-02-07 @ 12:52:10
URL: http://anitalinder.wordpress.com
Postat av: Hasse Wester

Jag minns när du lade upp bilen på Engsholms slott! Nu är inget hemligt längre på Engsholm! Fint att du hänger med! Jag följer din blogg också...även om jag av något anledning inte kan kommentera på den! Kan du inte ändra på sekretessainställingen Anita?

2016-02-07 @ 17:04:47
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Anita

Tyvärr går det inte att ändra inställningarna. Av någon anledning så fungerar det så att om Wordpress "känner igen" den mail-adress man anger när man kommenterar så måste man var inloggad på sitt WP-konto för att få posta kommentaren. Jag vet ju att du startade ett WP-konto när ditt googlekonto försvann men som du sedan inte använde men som jag antar att du har kvar? Så tyvärr kan jag inget göra. Men jag vet ju att du följer bloggen och det tycker jag är roligt.

Ha det gott!
/Anita

2016-02-07 @ 20:00:57
URL: http://anitalinder.wordpress.com
Postat av: Carina

Jag har också varit med länge och läst din blogg. Jag hittade den när jag själv bloggade. Dina resor och Stockholmskildringar och alla vackra bilder har inspirerat mig mycket. Jag har sedan själv besökt många av de platser du skrivit om, även ute i landet, Kalmar, Visby och huvudstaden förstås bl.a. Det har gjort mitt resande mer spännande och innehållsrikt.

Tack för det! // Carina

2016-03-07 @ 11:31:09
Postat av: Hasse Wester

Vad trevligt Carina. Tänk att mina vandringar och besök i trädgårdar kan locka andra att följa mina spår. Det känns mycket fint!

2016-03-07 @ 12:09:08
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0