Site Meter

Millesgården i slutet av maj

 Ännu blommar några magnolior vid Himmelstrappan och jag undrar om det här kan vara sortern 'Susan' som är senblommande?
 
 
Det är alltid lika storslaget och vackert på Millesgården. Visst är Carl Milles statyer något utöver det vanliga, men för mig är själva platsen lika fantastisk. Den starkt sluttande skulpturparken med alla olika terrasseringar skapar både dramatik och skönhet. Tänk bara om utsikten hade varit en annan än Värtahamnen.
De flesta blomsterlökar hade blommat färdigt vid mitt besök, men en del vackra tulpamer och några narsisser blommade fortfarande fint i planteringarna. 
 
Mitt besök skedde bara några dagar innen utställningen Älskade blommor öppnar. Nu på lördag den 30 maj invigs utställningen av Karin Berglund och det här kan man läsa på Millesgårdens hemsida:
 
Öppnar 30 maj!
I årets sommarutställning på Millesgården släpper vi in trädgården i Konsthallen. När det blommar som vackrast i skulpturparken, låter vi det blomma även inomhus genom att visa mer än 60 konstverk av 20 konstnärer, alla med blomstermotiv. Äldre stilleben hänger sida vid sida med verk av framstående samtidskonstnärer. Vi ser måleri, foto och rörlig bild, blomsterbilder som förmedlar allt från lust och njutning till död och förgänglighet.
I utställningen öppnas våra ögon för detaljerna i de förföriska blomstermotiven.

 Den vackra murrevan täcker skarver och mellanrum i både den stora Himmelstrappan och övriga trappor i skulpturparken.
 
 Carl Milles var och är en av våra skickligaste konstnärer, men allt han gjorde var inte bra...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0