Site Meter

Stadsodlarfestivalen i Fatbursparken

 
Nu närmar sig hösten och med den alla skördefester runt om i landet. I Stockholm har ´´Peppar och Pumpa´´ ordnat härliga skördemarknader under flera år och nu i år fick de hela Fatbursparken intill Medborgarplatsen på Söder till sitt förfogande. Det var trevligt att vandra runt bland alla koloniföreningars försäljningsbord och lukta, känna och smaka på allt de odlat och tanken är väl att allt här ska vara ekologiskt? Författaren mm. Lena Israelsson (som förresten gjorde en intervju för DN om Slottsträdgårdsmästaren, en gång i tiden) är en av initiativtagarna till den här festivalen och med tanke på hennes glada humör, så känner hon sig säkert nöjd med denna folkfest mitt på Södermalm.
 
Glada Anna Lagerman från Allt om Trädgård, representerade Södra Årstalundens koloniförening.
 
Kvarteret Piskan hade en stor plats där även gårdens höns och tuppar visade upp sig. Lena Israelsson bor i kvarteret och skyddar sina höns så gott det går på gården...
 
Den  här vackra prickiga temyntan köpte vi - Monarda punctata
 
Odlar-TV intervjuade Lena Israelsson. Till vänster, tvåan i Trädgårdskampen Jessica Lyon och i mitten Lisa Kwasniewski, som så gärna vill göra en TV-serie om Sveriges historiska trädgårdar!
 
...och smaka kunde man göra överallt!
 
Eva Israelsson sålde grönsaker och frukt från Tanto norra!
 
Jag försökte verkligen hitta på något kul att säga om den här bilden, men det blir bäst om den får tala för sig själv!
 
...och vad låg där i boklådan hos ´´Trädgård på Spåret´´?
 
 Underbart god mat åt vi hos Rune Kalf-Hansen som ju i år öppnat den ekologiska snabbmatsrestaurangen Kalf&Hansen på Mariatorget. Här träffade vi också Allt om Trädgårds chefredaktör och förläggaren till min bok - Viveka Ljungström.

Kommentarer
Postat av: Susanna Maria J

Superfina bilder! :D

2014-09-08 @ 08:57:32
URL: http://oslofru.com/
Postat av: Hasse Wester

Tack Susanna Maria J!

2014-09-08 @ 16:46:01
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0