Site Meter

Läget mellan hägg och syren

 
 Just nu njuter jag i tiden mellan hägg och syren och försöker att inte bli stressad av att jag inte hinner besöka alla de trädgårdar som jag tänkt. I Vitabergsparken på Söder var det idag så gudomligt vackert nu när häggen och päronträden väntar in syrenblomningen. Tyvärr var det alldeles för starkt solljus för att bilderna skulle bli bra. 
 
I Engsholms slottspark där näktergalen underhåller både dag och natt blir det nu hektiska dagar fram till Kristi Himmelsfärd. Det är nu som jag ska så i köksträdgårdslandet och alla mina sommarblommor som jag förkultiverat ska börja avhärdas för att om en vecka planteras ut. Nu ska även pelargoner ska planteras i slottsträdgårdens alla urnor och de pelargoner som jag övervintrat ska avhärdas och planteras ut i borggårdens planteringar. Lägg till gräsklippning, rensning och flamning av ogräs och vattning...plus en mängd oförutsedda arbetsuppgifter. Stressigt blir det, men roligt!
 
 
 Den här halvt sovande bloggen lever ett stillsamt liv numer. Efter allt som hänt med mitt bloggande den senaste tiden kan jag även konstatera att inte mycket av det jag skriver här blir sökbart på Google. Blogg.se hade tidigare problem med Google, vilket de tydligen nu löst. Varför min blogg då fortfarande är näst intill osökbar, vet jag inte. Google och jag funkar inte tillsammans helt enkelt. Min önskan är ju att det jag skrivit om växter och trädgårdar ska kunna vara sökbart på Internet. Det fungerar med andra sökmotorer som Yahoo och Bing, men det är ju Google som de flesta använder för att hitta information. Jag borde väl egentligen ännu en gång byta bloggtjänst och använda Wordpress som tydligen ska vara den bästa platsen, men jag har ingen kraft till det utan fortsätter att skriva och lägga ut bilder här när jag känner för det. 
 
Besöksstatistiken är inte direkt vad den tidigare varit och det haglar inte direkt av kommentarer till inläggen. Men jag nöjer mig med de ca 500 unika besökare per dag och det är ju fortfarande på Facebook som all kommunikation sker. Bokens Facebooksida har nu passerat 1000 gillare och det är kul så många ser och gillar de stockholmsbilder som jag där lägger ut.
 
Att dofta på nyss utslagna vita syrener tillhör livets njutningar!
 
Jag önskar alla en härlig tid mellan hägg och syren och när maj möter juni.

Kommentarer
Postat av: Kersti

Får önska dig detsamma. Njuter av dina fina bilder här på bloggen. Har äntligen kommit mig för att plantera Sungold och på fönsterbrädan väntar en massa förkultiverade plantor på att få komma ut till pallkragarna. Det kan kanske bli en odlare av mig också.

2014-05-18 @ 20:44:04
URL: http://plommenad.blogg.se
Postat av: Hasse Wester

Lycka till med den allra godaste tomaten Kersti!

2014-05-18 @ 21:36:02
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Lena

Att det blir färre kommentarer här är väl inte så konstigt, nu när Facebook uppslukar allt, trist tycker jag.
Hoppas att du fortsätter med din blogg, som fortfarande är bäst i klassen!!!

2014-05-19 @ 07:42:55
Postat av: Hasse Wester

Jo det är FB som gäller nu för tiden. Snabbt och kort! Tack Lena!

2014-05-19 @ 14:54:02
URL: http://gardener.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0