Site Meter

Jag och min far

Alla helgons dag idag och tankarna går till min far som lämnade jordelivet i april 2000. Jag har länge tänkt skriva något om att han olyckligt föll bort ur förordet till min bok ´´Stockholms gröna rum´´ efter alla vändor med texterna. Samma sak hände med artikeln i Norrtälje Tidning som handlade om boken, där journalisten inte lät mig läsa artikeln innan den publicerades. Där ser det ut som om familjeföretaget endast handlade om mig och min bror.  
 
 
 Vårt familjeföretag Norrtälje Trädgårdsservice AB startades 1970 av min far som då var 45 år och min bror som var 23. Själv var jag bara16 år, hade just gått ut nian och beslutade mig för att börja jobba i vårt nystartade företag i stället för att studera vidare. Företaget är från början framför allt uppbyggt av far och bror och vi uppskattades av våra uppdragsgivare för snabba och noggranna jobb. Jag har väl genom åren varit den som stått för växtintresset och har aldrig varit speciellt intresserad av affärer och ekonomi, det överlät jag till min far och min bror... 1996 upphörde företaget i Stockholm och några år senare hamnade jag på Engsholms slott. 
Innan vi startade vårt företag var min far Harry en mycket duktig arbetsledare i ett anläggningsföretag i Stockholm som skapade många trädgårdar i bostadsområden och även andra trädgårdar runt om i stan, främst på 1960-talet.  
 
Så tack kära far för att du lockade in mig i trädgårdsbranchen och idag tänder jag ett ljus för dig och tänker på de stunder då vi fiskade gädda tillsammans på Rådmansö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0