Site Meter

The Secret GardenDet finns en hemlig trädgård vid Malmgårdsvägen på Södermalm. Groens malmgård är en ganska stängt plats nu och man kan inte ens se in över det höga planket runt tomten. Jag har jobbat här inne vid flera tillfällen en gång i tiden då vi hade vårt familjeföretag igång. Vid ett tillfälle 1983 skulle det riggas för en filminspelning här och vi fick till uppgift att ruffa till trädgården en aning.
Det skulle se ut som om den rika kvinnan som bodde här, hade låtit trädgården förfalla av någon anledning och vi krattade bl.a. ut lite löv och trädårdsavfall till gångarna i trädgården. Det kändes mycket märkligt, vår uppgift var annars att göra snyggt i trädgårdar. Raskenstam med Gunnar Hellström, Agneta Fältskog, Lena Nyman m.fl. blev väl ingen storfilm direkt.

Idag sträckte jag ut hela min längd och höll upp kameran över staket och lyckades fånga några bilder av den här fantastiska trädgården. Det är ju på pricken min drömträdgård! Lummig, vildvuxen, mystisk och hemlig. Det är ju här jag vill bo!


På andra sidan Vitabergsparken mot Skånegatan, blommade hägg och körsbärsträd och marken runt Sofia kyrka var fylld av tulpaner.


Kommentarer
Postat av: Per

Jösses, vilket häftigt ställe, så vackert, inne i stan!!! Secret Garden är en ruggigt bra låt, tack för den.

2012-05-17 @ 22:19:29
URL: http://whatgoodami.blogspot.se/
Postat av: Madeleine

Härligt att få se lite bilder från insidan! Maj är en ljuvlig månad! :)

2012-05-17 @ 23:00:10
URL: http://Axelzonstradgard.se
Postat av: Boije

Härligt med hemliga trädgårdar! :)

2012-05-18 @ 17:44:58
URL: http://hemligatradgarden.blogspot.com/
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Visst är det en magiskt vacker plats Per!Maj är bäst Madeleine!Gillar din Secret Graden också Boije! Men det vet du redan...

2012-05-18 @ 20:20:50
Postat av: En Trädgårdsamatör

Å, så mysigt det är på Söder så här års! Det minns man tydligare när man inte bor kvar i stan längre. Tänk att en så spännande trädgård kan växa och frodas så där mitt i alltihop...

2012-05-18 @ 20:44:26
URL: http://Livetitradgarden.blogspot.se
Postat av: Marie

Det man inte får se är ofta det bästa. Vad lockande det är att få se in bakom plank o murar!

Ha en skön helg!

2012-05-19 @ 09:27:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0