Site Meter

Mina drömmars stolta stenstad


Trots att jag är född i en liten stad och trots att jag levt i och med trädgårdar i större delen av mitt liv - så trivs jag gott i stenstaden Stockholm. Mina drömmars stolta stad!
Så här i februari längtar jag givetvis efter att naturen och trädgårdarna ska vakna till liv igen, men jag längtar också tills jag får börja vandra omkring i Stockholm med min kamera igen. Jag ledsnar aldrig att gå runt:
Jag har genom åren gått några varv runt dessa öar i huvudstaden och visat mängder av bilder från vandringarna här på bloggen.
Men i år måste jag nog nosa upp nya vyer och rikta kameran mot platser som inte är så turistiga och vykortslika. Alltså -  i år blir det helt andra stockholmsbilder här på bloggen. Helt andra!



Kommentarer
Postat av: anna s

Åh, Lasse Tennander det var länge sen..

2012-02-16 @ 19:56:35
Postat av: Mariana

Spännande!

2012-02-16 @ 19:57:28
URL: http://www.tradgardsdesign.blogspot.com
Postat av: anna s

förde mig till..

http://www.youtube.com/watch?v=XRnoLsxUtL0&feature=related

2012-02-16 @ 20:26:14
Postat av: Karen Olesen

Helt OK, at du vil fotografere helt andre sider af Stockholm - bare du ikke holder op med at vise os dine fine, fine billeder!!!

Lasse Tennander lyder som Sveriges svar på Tom Waits - men herlig musik.

Bedste hilsner

2012-02-16 @ 22:20:57
Postat av: Monzan

Kan inte påstå att de bilder du hittills visat på något vis har känts som upprepningar, men nya vyer är aldrig fel och eftersom jag är en "StorStockholmare" som i princip aldrig kommer in till stan, så är det bra med någon som påminner mig om hur vacker vår huvudstad är!

Tack

Monzan

2012-02-17 @ 05:18:48
URL: http://monzan.blogspot.com
Postat av: Carina

Låter spännande....

2012-02-17 @ 15:25:01
Postat av: Författarvisionären Ebba

Härligt med en stenstadsälskare - här är en till:)



Jag hamnade här på din blogg eftersom jag googlade på lindens hjärtrötter. Ja, jag är en lindälskare men har inte några kunskaper även om kärleken till träden bär mig långt.

I somras upptäckte jag att en del lindars blad är ludna och vissa inte. Dessutom var jag lite bekymrad över de "angrepp" jag såg på vissa lindars blad - de var perforerade med konstiga 'knoppar'.



Den något ovanliga googlingen hänger ihop med att jag är i slutfasen vad gäller att färdigställa ett romanmanus. Ev kommer titeln ha att göra med lindens hjärtrötter - men jag tror att jag kommer att benämna det som typ "hjärterot" istället - det ligger bättre i munnen.



Jag har en fråga ang. det här - om det går bra?



Upplever du det som alldeles för långt från sakligheten betr. lindar och deras hjärtrötter att istället benämna trädet i samma fras som mitt påhittade "hjärterot"?



Det är en skönlitterär roman - ingen fackbok alltså - så jag kan hitta på vad jag vill - men jag önskar ändå att det ska finnas en förankring i verkligheten.



Tack för din fina blogg - av mig upptäckt idag!



Mvh/Ebba

2012-02-20 @ 22:14:11
URL: http://skrivarvisioner.blogspot.com
Postat av: Slottstädgårdsmästaren

Hej Ebba! Först måste jag höra om det inte är galler du sett på bladen...alltså steklar som lägger ägg i dessa galler på bladen. http://www.rolfsbild.se/Insekt/Galler/780617-01%20galler.html



Jag tycker att det låter mycket vackert och poetiskt med hjärterot Ebba. Jag tycker absolut att du ska köra på det. Vad kul med en skönlitterär roman. Du får berätta när den kommer ut i tryck sen. Önskar dig lycka till med boken och författandet, stenstadskompis!

2012-02-21 @ 07:25:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0