Site Meter

Att fotografera trädgårdar

Efter sommarens stora mängd bilder till boken har jag insett att det viktigaste fortfarande är att hitta det rätta ljuset. Hur många gånger har man inte väntat bort, eller fram solen eller väntat in fluffiga vackra moln eller spännande dimma. Att ta närbilder på växter är inte speciellt svårt, men att ta översiktsbilder av trädgårdar där skuggor och olika gröna nyanser ställer till det - är inte helt lätt.  
Kvaliteten på kameran är självklart en viktig del i jakten på den perfekta bilden och att behärska tekniken i dessa kameror förstås  Till och med kameror i mobiltelefoner håller hög klass idag. Nya Iphone 5:s kamera är riktigt bra för att sitta i en telefon!  
Jag skrev för några år sedan ett inlägg där jag undrade vad som är lämpligt att göra med sina bilder i till exempel Photoshop. Hur mycket kan man (får man) manipulera med sina bilder. Ska man visa en så sann bild som möjligt eller får man fixa till dem i något bildprogram? Egentligen är det väl ganska ointressant vad man gör med sina bilder. Man har manipulerat med bilder i alla tider i mörkrum och nu i datorer. Det är väl ändå bilden i sig man ska tycka om. Själv putsar jag till mina bilder lite försiktigt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0