Site Meter

Blåregn på Rosendal


Inne i växthuset blev det kaffe bland blommade blåregn och man fick känna på lite blomsterlycka den här blåsiga och lite kyliga marssöndagen i huvudstaden.

Genom immiga fönster kunde jag se att det gror bra i växthuset!

Så här ser perennplanteringarna ut nu på Rosendal...och på Engsholm. Det är ännu ingen brådska att börja ´´städa´´ i planteringarna i stockholmsområdet eftersom det med all säkerhet kommer kalla perioder ännu. Att ta bort det här skyddet nu vore inte snällt mot växterna. Jag väntar ett tag till i slottsparken. Nu vet jag inte hur de gör här på Rosendal men i Enköpings Drömpark så slår man ner allt detta rufs med trimmer och låter allt ligga kvar i planteringen för att det sedan ska brytas ner på plats och ge näring åt årets perenna blomning. Så....glöm det där att det ska vara städat och snyggt med öppen jord i planteringarna!


Kommentarer
Postat av: Karin

Å blåregn finns inget vackrare och mer oåtkomligt...? Har sått, en liten planta har tillbringat vintern i kallbänk, Tveksamt om den överlevt. Blir nya frön och inne nästa vinter.Ska inte städa rabatterna mer, men det kliar i fingrarna så här års. Gillar annars allt man INTE ska göra ;)

2011-03-27 @ 20:54:31
URL: http://isabellellinor.blogg.se/
Postat av: Anonym

Så otroligt vackert med blåregnet! När jag var på Rosendal för några veckor sen blommade mimosan i växthuset, ganska fint det också.

2011-03-27 @ 22:05:15
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Karin: Lycka till med blåregnet!Anonym: Visst...mimosa är också vackert!

2011-03-28 @ 05:44:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0