Site Meter

Vackra namn...

Tyborön · Oksöy fyr · Skagen · Nordkoster · Väderöarna · Måseskär · Pålgrunden · Naven · Vinga · Nidingen · Hallands Väderö · Anholt · Arkona · Skillinge · Falsterbo · Drogden · Hanö · Hammerodde · Utklippan · Ölands södra udde · Ölands norra udde · Harstena · Hoburg · Östergarnsholm · Fårösund · Gotska Sandön · Gustaf Dalén · Landsort · Almagrundet · Stavsnäs · Svenska Högarna · Söderarm · Finska Utö · Nyhamn · Örskär · Märket · Eggegrund · Kuggören · Brämön · Lungö · Skagsudde · Holmögadd · Järnäsklubb · Bjuröklubb · Pite-Rönnskär · Rödkallen · Kemi fyr · Storön

Min plats bland alla dessa vackra namn är Söderarm.


Scenen från SOS-Sällskapsresan när båtfolket befinner sig i den där naturhamnen och alla lyssnar på kvällsandakten på P1 i väntan på dagens sista sjörapport...stämmer verkligen. Jag minns så väl när man satt på berget med radion för att få höra om vinden skulle vända under natten.

Sjörapporten på radio är mycket viktig om man befinner sig ute i ytterskärgården och om vinden ändrade riktning helt oväntat under natten så fick man flytta båten till en läplats och om det var i augusti månad kunde det vara helt mörkt ute. Känslan att då komma tryggt  i lä och då man tog en kopp kaffe där i en skärgårdsvik mitt i natten var speciell. Ibland längtar jag så starkt tillbaka till båtlivet och till Roslagens ytterskärgård.

Min sista (senaste) båt Laxkuttern Pyrona


Kommentarer
Postat av: Skaffaren

Min förhoppning är att jag någon gång ska åga en båt. Det närmaste jag kommit är ekan som min morfar byggde, den har jag fortfarande kvar.

Jag gillar namnet Väderöarna, det låter som en plats i en saga.

2010-01-09 @ 18:14:28
URL: http://skaffaren.blogspot.com/
Postat av: Åsa!

Jag förknippar sjörappporten med min pappa, han har alltid lyssnat på sjörapporten, fastän det måste vara 35 år sedan han sålde sin fiskebåt, NOPPIA. Hur kan man döpa en båt till NOPPIA???

Han hade båten liggande i Ljugarn och mitt starkaste minne är att det var så läskigt när vi barn skulle hoppa ombord, ja så alla dessa nät som han stod och rensade och lagade.

Så roligt att du väckte alla dessa minnen till liv, tack!

2010-01-09 @ 18:36:37
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: Eva

Kära gamla sjörapport med alla fyrplatser. Maken och jag brukar tävla i vem som kommer ihåg flest av namnen. Det var en slags poesi i uppläsningen, av samma sort som när "Valutabankernas marknadsnoteringar" lästes efter tolvslaget och dagens dikt...

2010-01-09 @ 21:36:01
URL: http://skogseva.blogspot.com/
Postat av: Thomas H

Det kan synas underligt men sjörapporten har något upphöjt över sig. Vet inte vad det är, kanske hör det ihop med ett starkt intresse för sjöliv och längtan till alla de utposter som följer i rapporten. Flera är ju oerhört sevärda och väntar på ett besök. Nordkoster och Vinga är mina favoriter och Skillinge förstås.

2010-01-09 @ 22:18:04
URL: http://thomasmedh.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Skaffaren: En eka är in det sämsta. De flesta namnen är som poesi...



Åsa: Kul namn..låter finskt? Tycker om Ljugarn. Bodde en gång i vandrarhemmet ovanför båthamnen.



Eva: Vilken bra tävling. Tror att jag ska lära in namnen.



Thomas H: Vi får göra en fotospaning på varje plats Thomas!

2010-01-10 @ 08:56:21
URL: http://gardener.blogg.se/index.html
Postat av: Olof T

Scenen från SOS-Sällskapsresan, är det inspelad på Söderarm, eller är det någon som vet var?

2010-01-19 @ 10:42:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0