Site Meter

Vit gurkört och pionvallmo


Borago officinalis och Papaver somniferum ´Lilac Pompom´

Hittade dessa nyheter på Slottsträdgården Ulriksdal. Nyheter hos Weibulls vill säga, de kanske har funnits på annat håll tidigare? Blev förälskad i den vita gurkörten. Någon som provat dessa?

Kommentarer
Postat av: Lilla B

Undrar om den är lika bra dragväxt för bin som den vanliga gurkörten? Vet du?

2010-02-08 @ 21:32:13
URL: http://lillab.blogspot.com
Postat av: Lena

Den vita gurkörten är verkligen vacker men har man en gång haft sin trädgård invaderad av den blåa gurkörten så blir man en smula försiktig... Men den vita är kanske inte lika "pigg"?

Postat av: Mariana

Tror faktiskt att den vita gurkörten är ny för i år, den är riktigt söt.

2010-02-09 @ 09:19:17
URL: http://www.tradgardsdesign.blogspot.com
Postat av: Prästgårdseva

Jag fick frö till den vita gurkörten för många år sedan när jag besökte England.Sådde och det blev några ynka små och taniga plantor. Några nya fröplantor blev det inte heller.

Utgick från, att den vita varianten, som i så många andra fall, inte alls är lika livskraftig som ursprungsfärgen. Eftersom den inte fanns här då, försökte jag aldrig på nytt. Jag fick inte så många frön och det kan ju ha varit tillfälligheter, som gjorde, att plantorna inte utveckklades som förväntat. Men de kraftiga, fina plantor jag såg (i England) var verkligen åtråvärda. Jag hade nog gärna sett dem som ogräs också..

2010-02-09 @ 11:28:10
URL: http://www.lyngbyprastgard.se
Postat av: Katrin Lundgren

Den vita har funnits hos impecta i några år. Jag provade den i fjol och den är precis så underbar som den ser ut. Jag fick stora kraftiga plantor, som förmodligen precis som den blå sprider sig hejdlöst om man inte håller efter dem.

2010-02-09 @ 16:37:15
URL: http://www.gardenhome.se
Postat av: Pia

Jag sådde också den vita ifjol(från Impecta)och det blev bara några ynkliga plantor men det var nog tyvärr ganska mager jord där den stod..

2010-02-09 @ 19:06:34
Postat av: Monika

Yes, pionvallmon hade jag i somras

2010-02-09 @ 21:33:25
URL: http://icole8.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0