Site Meter

Ogräsrådgivaren

En i naturen förekommande växt vars plantor envisas med att växa där vi inte vill ha dem kallar vi ogräs. (från SLU:s webbsida)

En snöovädershelvetesdag när jag satt i traktorn och plogade snö så lyssnade jag på podradio i lurarna. Alla program från 2004 och framåt av Odla med P1 finns i min mobil och jag lyssnar gärna på avsnitt från maj-juni nu på vintern.
Där fick jag tipset om SLU:s webbsida ´´Ogräsrådgivaren för lantbruk och trädgårdar´´ som har riktigt bra information om ogräs.
Här finns artbestämning av 200 växter som vi kallar ogräs och allt man behöver veta om våra ovälkomna gästerna i trädgårdarna.






Kommentarer
Postat av: Halvdansken

Trädgårdsrymling var ett kul ord.

På många trädgårdssajter kommer det ofta frågan "är detta ett ogräs?". Det går ju inte att svara på. Jag rycker upp akelejor om de växer där jag inte vill ha dem, å andra sidan har jag tagit frön av blekbalsamin och strött ut på platser de skulle passa bättre än baksidan av garaget. Nunneörten kan bli ett problem, fast att jag köpte de första plantorna i butik. Hundkäxet får däremot gärna sprida sig bland hostorna längs häcken, det blir en fantastisk kombination upptäckte jag efter att jag skippat rensningen där en sommar.

Det enda jag har riktigt problem med är kvickroten.

2010-12-06 @ 23:12:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0