Site Meter

Stockholms och Roslagens skärgård




Det här inlägget gjorde jag för länge sedan när det blev en lite debatt om att Stockholms skärgård inte har någon chans i skönhet mot västkustens skärgård. I ren ilska skrev jag en text...som jag inte kommer att publicera...men jag vill ändå visa några bilder från Stockholms och Roslagens skärgård för att få fram att vår skärgård inte bara är Fjäderholmarna och Vaxholm. Nu hittar jag inte bilder som gör rättvisa åt vad jag menar men de här stulna bilderna får räcka så länge...jag kommer att ge mig ut i skärgården nästa sommar med kameran.  Bloggen Längs kajen har många fina bilder från Stockholms skärgård i somras.

Från Roslagens ytterskärgård där jag tillbringat mycket tid på 70-80 talen, har jag de starkaste och vackraste naturupplevelserna som jag någonsin upplevt. Tidiga morgnar då man såg ut över ett stilla hav och då endast sjöfågeln var vaken, det var dagg i det lilla gräs som finns där ute och man njöt av en kopp hett kaffe uppe på ett berg. Sådana stunder kan jag längta oerhört mycket efter.


Den här laxkuttern var den sista båten jag ägde innan jag blev sommarstugsägare i stället...på grund av en knäskada.

P.S. Jag gillar Västkusten också...

I mitt bloggprogram hittade jag 25 utkast till inlägg...som jag helt hade glömt. Kommer nog att kasta ut en hel del i helgen....bloggen får svämma över mer än vanligt ett tag.

Nu ska jag se Trädgårdsfredag med Gustav

Kommentarer
Postat av: Anita

Jag säger bara "I Roslagens famn på den blommande ö". Jag älskar Stockholms skärgård och i synnerhet Roslagen. Jag har ju på "gamla dar" fått ynnesten att tillbringa sköna dagar i Roslagen, på ön Yxlan som ju du är bekant med. Jag älskar att vara där. När man åker bussen mot färjeläget i Furusund och passerar platser med namn som Solö Brygga, Svartnö by, Högmarsö vägskäl mm kan man bara njuta av tillvaron. Att blicka ut över Furusundsleden och Blidösund är en lisa för själen. I love it!



2009-10-23 @ 22:52:37
URL: http://anitalinder.wordpress.com/
Postat av: Thomas H

Kul att du länkar! Skärgården ja, ett paradis.... Trevlig helg, förresten!

2009-10-23 @ 23:18:08
URL: http://thomasmedh.blogspot.com
Postat av: Julia

Jag tycker också om Roslagen!

2009-10-24 @ 00:21:34
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Anita: Ja Roslagen är vackert och kommer alltid att vara hemma för mig.



Thomas H: Paradis...håller med! Trevlig helg själv!



Julia: Bra!

2009-10-24 @ 01:31:40
Postat av: Torprosen

Hej där! Här kommer ett inlägg från en västkustbo och jag säger bara, varför välja!!! Det är ju alldeles underbart på både Öst och Västkusten!!Bara lukten av hav kan ju få vem som helst i spinn eller hur! Underbart vackra bilder för övrigt!!Kram från Torprosen

2009-10-24 @ 07:43:24
URL: http://torprosen.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Torprosen: Just så skrev jag tidigare i ett inlägg...att man inte behöver utse någon vinnare. Vi har en vacker kust vid hela vårt land.

2009-10-24 @ 10:00:22
Postat av: Mariana

Vi håller till i skärgården utanför Nynäshamn och den är minst lika vacker och fridfull.

2009-10-25 @ 18:53:14
Postat av: Lars

Håller med "eklektikerna", både öst och väst är underbart härliga - sommar som vinter. Jag lärde mig älska skärgården under studier i Göteborg och när jag kom till Stockholm blev jag helt betagen av Stockholms skärgård.



Så kan det gå. =)

2009-11-21 @ 16:58:03
URL: http://stockholms-skargard.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0