Site Meter

Livet ska kännas gott....hela tiden!

Vi går i full fart från informationssamhället mot känslosamhället.


Kivik i maj 2009

Det kom ett mail från Acama Konsult AB


Den danska tidningen Grönt Miljö om nya parktrender från årets parkdagar i Danmark. Tidens trend går i riktning mot känslor och individualitet Vi går i full fart från informationssamhället mot känslosamhället där den enskilda människan spelar huvudrollen. Fokus flyttas från hjärnan till hjärtat och känslomässiga värden får större betydelse. Hittills har det varit som en pyramid där grundläggande fysiska behov bildat basen. Längst upp fanns en liten trekant med självrealisering. Trenden är nu den omvända pyramiden. Självrealisering blir basen. Livet ska kännas gott hela tiden.

För det gröna betyder det att man behöver flexibla ramar som medger, större spontana aktiviteter. Och det hjälper inte bara att tillhandahålla stora ytor, kvantitet är mindre viktigt än att leverera kvalitet till samhällsmedborgarna. Så i parkplanerna gäller det att göra parkerna mer användarvänliga, öka kvaliteten på utbudet och effektivisera driften. Redan i vintras tog vi själva fram en ny variant på kursen konkurrenskraft i egen regi, där första dagen i grupparbetsform just belyser detta. Det programmet har vi bla kört för Kumla kommuns parkenhet med mycket lyckat resultat. Läs mer om konkurrenskraft här

På nätet ligger bara standardversionen av kursen uppe men är du intresserad av att veta mer om Grön utvecklingsvarianten maila till [email protected] så skickar vi dig även det kursprogrammet. Det innehåller bl a parktrenderna idag, vad passar in var och när, rollen för parkskötare och markanläggare idag, hur tänker beställaren respektive utföraren, vad kostar skötseln och hur räknar man fram det, hur ligger vi till etc. Markanläggningarna idag, var finns problemen och möjligheterna och vad kostar det att förnya mm.

Jag tycker att det här låter strålande. Har beställt kursprogrammet för att läsa mer.

Dagens låt

.

Kommentarer
Postat av: Vallmon

Fantastisk trend i samhället... Det går framåt!

2009-11-09 @ 22:38:16
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Vallmon: Visst är det! Det finns hopp för mänskligheten.

2009-11-09 @ 23:01:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0