Site Meter

Trädgårdsprogrammet om Engelska trädgårdar på SVT

Skulle det här programmet på SVT locka till att vilja besöka engelska trädgårdar? De lyckades då inte charma mig....snarare tvärtom!
För det första såg jag inte en enda vacker eller spännande bildruta från dessa trädgårdar och för det andra framställdes Englands trädgårdsintresserade som....mycket märkliga varelser. Jag hoppas verkligen att de övriga fem programmen har mer att visa. Jag vet att det bara handlar om privata trädgårdar men det ger ju i alla fall en aning om hur man tänker där i trädgårdslandet nummer ett.
Nä...inget England för mig på ett tag. Italien....jag kommer snart tillbaka!

Flera nya trädgårdsmässor och utställningar har lagts till i listan här.

Kommentarer
Postat av: HelenJ

Men - det handlade ju inte om trädgård eller växter! Istället var det nån konstig tävling. Bara ett par växter nämndes ens vid namn!

Jag ger det en chans till nästa vecka - sen struntar jag i det. Blev ju mest irriterad faktiskt....

Gröna rum, kom tillbaka! (förresten har Gunnel Carlson precis fått Ulla Molinpriset 2009)

2009-01-30 @ 23:11:36
URL: http://gronafunderingar.blogspot.com
Postat av: Lena

Ingen idé se reprisen på söndag då...

Postat av: Gunilla

Jag hade väl för stora förväntningaar, men engelsmännen verkar ju inte vara perfekta heller , vanlig kritik fick ju kvinnan som hade dammfolien synlig då känndes det jordnära.



Ha det gott

2009-01-31 @ 09:20:17
URL: http://norrskenetstradgard.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

HelenJ: Grattis Gunnel!



Lena: Du slipper det!



Gunilla: Jag är fortfarande nyfiken på England (där jag aldrig varit) men jag hoppas att inte dessa trädgårdsmännskor representerar hela England som trädgårdsland.

2009-01-31 @ 10:12:30
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: andré

Jag tyckte i och för sig att trädgårdarna såg väldigt fina och spännande ut, men jag hade velat se mer av dem och växtligheten i dem. Istället hade jag hellre varit utan lite av den dokusåpakänsla som fanns i programmet. Det kändes ibland som om hela programmet gick och väntade på att den ena kvinnan skulle börja gråta (antingen av glädje eller sorg)... Men jag kommer att titta nästa vecka också.

2009-01-31 @ 12:18:59
URL: http://blogg.dalang.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

andré: Det är tur att vi inte alla har samma smak andré. För min del blev jag mest förvånad. Jag har hört så mycket om de fantastiska engelska trädgårdarna och så får jag se en trädgård som består av en oändlig mängd små hus och en där ägaren har fullständigt bombat trädgården med olika växter. Den såg mer ut som en del av en botanisk trädgård. för min egen del vill jag känna någon slags harmoni i skapandet även om man kan busa ibland och överraska. Tycker om att använda många ex av varje växt och inte en av varje. Hennes sluttning med växter fick mig att titta bort...

Men som sagt...alla har sin smak och jag vet att många älskar engelska trädgårdar. Jag lovar att ge programmet en chans till. Ha en fin dag!

2009-01-31 @ 12:39:55
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Karin A

Jag kan tänka mig att de kommer att visa upp många olika typer av trädgårdar i programmet och jag räknar inte med att jag kommer gilla alla. Däremot gillade jag inte upplägget i programmet utan fick precis som André dokusopa-känsla.

2009-01-31 @ 17:48:49
URL: http://www.uteochinne.blogspot.com
Postat av: Ramona K

Även jag som har mina rötter i UK (Skottland) blev riktigt besviken på första programmet. Jag rös när de visade planteringen på damens sluttning. Inte alls i min smak. Som farmor fick jag lite nya tankar när jag såg "lekstugorna" i den andra trädgården men det var allt.

Jag kanske är partisk men det finns så ofantligt många fina trädgårdar i England (och resten av UK) att det borde vara hur enkelt som helst att sätta ihop ett bra TV-program för trädgårdsintresserade. Jag ger programmet en sista chans på fredag.

Under alla år har jag behållit kontakten med min första mans syster och hennes man. De har skapat ett trädgårdsparadis i Cornwall, södra England. Från början var det bara en vanlig villa trädgård, sedan köpte de marken omkring huset. De hade ingen yrkesbakgrund men med åren har de förstås blivit mycket kunniga. Trådgården har visats flera gånger på BBC. Ett svensk reseföretag "Rosebud Tours" ordnar bussturar dit och till många andra trädgårder i Cornwall m fl ställen.

Nu är båda en bra bit över 70 år så de tycker det är dags att säga adjö till sitt livsverk. Så, så trist men antagligen rätt beslut.

Jag tyckte att deras förra hemsida var bättre. Man kunde göra en riktigt bra virtuell rundvandring. Men den nuvarande är OK. Nyfiken?

Se http://www.pine-lodge.co.uk/

OBS! Detta är inte tänkt som reklam. Shirley och Ray får alla besökare de vill ha ändå. Bara tänkt som något vackert att titta på.........

Trevlig helg

Ramona K

2009-01-31 @ 19:10:39
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Karin A: Allt är en tävling idag.



Ramona K: Det var en stor trädgård och vad man kan se på bilderna även en vacker trädgård eller park. För att känna den där riktiga känslan bör man vandra i en trädgård...ensam en tidig morgon för att riktigt få en uppfattning. Jag reste med Rosebuds Tours till Italien och vet att Maria där väljer trädgårdar av värde för alla resenärer. När jag till slut hamnar i England ska jag ha den här trädgården i tankarna lovar jag. Tack för tipset och trevlig helg själv!

2009-01-31 @ 19:36:58
Postat av: Ensamma Trädets Plantskola

Jag undrar när det kommer ett äkta odlingsprogram? Det finns ju så fantastiskt mycket mer att vinna om man faktiskt är med och ser allt som händer med det man planterat. Hellre än att se det som något avlägset grönt som skymtar vid horisonten där man sitter på sin veranda. Mer växter och odling åt folket! Kryper man nära växterna hittar man en helt ny värld!

2009-02-02 @ 10:10:28
URL: http://ensammaträdetsplantskola.blogg.se/
Postat av: Krokodilen

Har just sett det andra programmet i serien. Bedrövligt tråkigt. Handlade inte om trädgårdar eller växter utan om människor som tyckte det var så vaaaansinnigt spännande att få folk att komma och titta på deras trädgård. Gunnel med Gröna rum, kom tillbaks!

2009-02-06 @ 22:14:59
Postat av: Elisabeth Nyström

Hej,

Instämmer med att jag tycker att det är lite för "strängt" och för lite humor och njutning i urvalet av trädgårdar i SVT´s engelska trädgårdar.



Jag vill berätta om våra Öppna Trädgårdar på Mälaröarna och i Västerort



Det är inte som SVT programmet om engelska trädgårdar, där alla kvalas in under svett och tårar, utan här får man vara med och visa det man själv är stolt över i sin trädgård. Det betyder ändå att vi har många fantastiska privata trädgårdar som öppnar sina grindar 27-28 juni 2009.



Båda parter får inspiration och man träffar väldigt mycket trevliga människor med trädgård som gemensamt intresse. Både de som vill ha raka rader och de som njuter mer av en kreativ oreda.

Kartan till trädgårdarna finns från och med maj på

www.studieframjandet.se/ekero



2009-02-12 @ 14:40:51
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Elisabeth Nyström: Det låter fint tycker jag. Jag hade redan lagt in dessa dagar i min lista på årets trädgårdshändelser.

http://gardener.blogg.se/2009/january/tradgardsmassor-2009.html



Men tack ändå för infot...jag ska absolut försöka åka runt lite då.

2009-02-12 @ 14:59:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0