Site Meter

Sin plats



Under trädgårdssäsongen börjar min arbetsdag redan i bilen på parkeringen här hemma då jag startar resan till jobbet. Under resan planerar jag vad som ska göras i parken och väl framme har jag full koll på mina arbetsuppgifter. Under trädgårdssäsongen är dagarna fyllda av arbete....mitt arbete och jag trivs med att ha mycket att göra.

Det här är den första vintern som jag jobbar i slottsparken och det har varit fullt upp med jobb som beskärning, trädfällning, eldning och slyröjning i utmarkerna mm. Nu är det några månader kvar tills trädgårdssäsongen börjar på allvar med försådd av sommarblommor och fruktträdsbeskärning. Tills dess står jag till förfogande.....låter andra planera och bestämma vad jag ska göra, rycka in lite här och där....göra lite av varje.

Jag är mycket tacksam att jag har jobb hela vintern trots att jag är trädgårdsmästare men nu börjar jag sakna min huvudsakliga uppgift och ibland blir jag helt vilsen när jag inte har min trädgård att sköta, man saknar sin plats helt enkelt....eller som Uffe sjunger:

´´Som vintern saknar våren
som den kloke saknar dåren
som en salva över såren
som herden saknar fåren´´


Hur som helst....att få beställa fröer från Impecta och Weibulls blir plötsligt väldigt stort och viktigt och jag känner mig på hemmaplan en liten stund.
Min andra blogg

För ett år sedan
För två år sedan



Kommentarer
Postat av: billan

Tack för Uffe-orden!

Lätt att känna sig lite vilsen så här års.

Vi frusna själar hittar nog vår plats, vårt paradis så småningom....

Skall föresten bli jätte-spännande att följa din trappa!

2009-01-28 @ 22:29:33
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com
Postat av: emil

Är det slottsträdgårdsmåstaren själv som står här månne, och funderar på nya äventyr i rabatter och parker? Med gloria och allt.

Med eller utan gloria...du är i alla fall min bästa blogg - rolig, insiktsfull, välformulerad och med massor av naturlust.

2009-01-29 @ 10:10:24
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

billan: Vi ska nog klara den här vintern också billan!



emil: Det kunde varit jag men man ser på rocken att det är en annan trädgårdsmästare. Tack för de fina orden emil, glad att du hänger med här. Ha det gott!

2009-01-29 @ 12:57:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0