Site Meter

Påträngade väggar

BrostuganKersön ute vid Drottningholm tillhör mina favoritfikaställen. Huset byggdes på 1700-talet och caféverksamheten startade 1934. Nu vet jag inte hur de tänkt då de målat om väggarna där inne??  Har de valt färg efter kaffekopparna eller tvärtom? Vet inte om jag klarar att dricka något mer kaffe här så länge den här färgen finns på väggarna.
Jag får vänta på sommaren då man kan sitta i uteserveringen. Hit brukade jag åka då jag jobbade med trädbeskärning på vintrar och vår och fick då alltid plats vid den öppna spisen så att mina frusna fingrar skulle tina. Här har även ett viktigt möte ägt rum en gång.



Kommentarer
Postat av: Katarina

Tänk jag har aldrig varit där! (vi kanske ska ta en drink där om jag hittar nåt att sätta på mig? ;O)

Fast jag åkte förbi varje dag när jag bodde på Mälaröarna som tonåring och gick i plugget i stan. Det var väl ett fik för knuttar förr? Jag minns när man byggde ny Drottningholmsbro (var det väl?) och drog om vägen, då flyttade man hela Brostugan en bra bit.Rullandes på stora stockar.

2009-01-17 @ 09:48:52
URL: http://kollitott.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Katarina: Jo här samlades alla motormänniskor tidigare och även idag finns organiserade träffar vissa kvällar för seriösa motormänniskor...alltså inge tillhåll för bus. Annars är det väldigt lugnt här med gammal värdshuskänsla där maten är god....och man kan vara klädd i stort sett hur som helst Katarina!

2009-01-17 @ 10:01:01
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Ramona K

Aj, aj...att färg påverkar oss på så olika sätt. För c a 10 år sedan slog jag till och målade ett rum vi använder som kontor i en liknande knallgul färg. Det kändes verkligen vågat då. Har aldrig ångrat mitt val. Rummet ligger på norrsidan. När solen hittar in i rummet, speciellt vintertid, känns det som en vitamin spruta. Jag får en energikick och skaparkrafterna ligger på topp. Kanske borde måla om efter så många år men det blir nog samma färg.

Hade rummet målats blå skulle jag aldrig vilja sitta här.

Viv la difference!

Trevlig helg

Ramona

2009-01-17 @ 10:16:39
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ramona K: Alla har vi olika syn på färger och nyanser i färger. Jag är nog extremt känslig för färger och hur de passar in i olika miljöer. När jag vill ha en stunds vila eller att träffas över en kopp kaffe så behöver jag nog en lugnare färg än denna senapsfärg omkring mig. Håller med dig om att en blå färg skulle få mig att må lika dåligt. Men visst finns det väl andra färger än senapsgul och blå. En vacker lugn grön färg kanske eller en svagt gul färg? Ha en trevlig helg du också Ramona...och jag tror säkert att ditt arbetsrum är trivsamt för er!

2009-01-17 @ 10:28:21
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Johanna

den ser mer klargul ut på korten, men kanske är min skärm som trilskas. för mörk gul brukar inte vara så snyggt, men ljusare kulörer funkar fint tycker jag. fast som sagt, hur man handskas med färger är väldigt individuellt!

2009-01-17 @ 13:35:38
URL: http://meramest.blogspot.com/
Postat av: Hanne

Vakkert er det!

2009-01-17 @ 14:47:55
URL: http://www.megselvhanne.blogspot.com
Postat av: Anonym

Åh.. www.smalabord.com

2009-01-17 @ 17:18:27
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Senapsgul för mig Johanna!



Hanne: Mm..så olika vi kan se!



Anonym: De smala borden är kvar men webbsidan verkar vara nedlagd?

2009-01-17 @ 19:53:54
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Yo

Nä, du har rätt. Detta är inte en 1700-tals färg.

Inte undra på att du mått dåligt där. Själv älskar jag starkgult men bara i rätt sammanhang. Yo

2009-01-17 @ 22:34:30
Postat av: Kerstin

Hejsan!

Jag målade om den mörkgrå pärlsponten i vår lilla farstu för några år sedan. Den målade jag i härlig gul färg som jag laserade och lackade. Jag tog bort den grå korkmattan och slipade trägolvet, ur tidningen som låg emellan klippte jag ut några notiser och gjorde små tavlor, de grå dörrarna målade jag vita. Så snyggt det blev, jag kallade förvandlingen "från ångestgrått till solsken". Nu går jag gärna den vägen in, förut kunde man sjunga samma visa som Brasse Brännström sjunger... grå, grå, grå när man tog den vägen.

Kerstin

2009-01-20 @ 22:10:58
Postat av: m.

ajdå, känns en aning påträngande. varit där många gånger på firasommarlovsfika, visserligen länge sedan nu.

2009-01-24 @ 12:48:14
URL: http://www.walkingthecamera.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0