Site Meter

TV i datorn

Snart behöver man ingen TV längre. Nu kan man se SVT, TV3 och TV4 på nätet. Man kan inte se programmen direkt men för min del tycker jag att det är bättre att se TV när man själv har tid och lust. Sport och nyheter vill man ju självklart se live men annars kan man ju som sagt välja själv när man vill se programmen. Har man en ny dator så kan man ju koppla den till TV:n och får på så vis stor bild.

Det är perfekt om man ute och reser i landet, eller som jag är kvar på jobbet vissa nätter. I min lilla dator har jag Telias trådlösa internet med USB-modem och det går utmärkt att se TV-programmen. Jag vet att det nu kommer kommentarer att man inte ser så mycket på TV...att det finns annat vettigare att göra av sin tid och visst kanske det är så. Själv försöker jag att välja ut de program som intresserar mig....jag slötittar aldrig på TV. Det finns ju trots allt en hel del intressanta program att se.



Klicka på loggorna för att komma till programmen.
.

Kommentarer
Postat av: HelenJ

Det finns faktiskt en del som är sevärt - och så bra då att kunna välja när det passar mig att se de programmen. Att slöa i soffan framför dumburken varenda kväll i hopp om att det kanske dyker upp nåt vettigt är ju ingen hit.

Men ... hur funkar det då med TV-licensen? Ska de komma och pejla alla som har en dator? =) /Helen

2009-02-04 @ 19:10:54
URL: http://gronafunderingar.blogspot.com
Postat av: Inger

Det är ju ett smart sätt att undvika tv-licensen! Frågan är om det är moraliskt riktigt att undvika den...? Men ibland undrar man när ens licenspengar går till usla och töntiga dansbandstävlingar och allt meningslöst dravel. Alldeles för få program med kvalité nuförtiden!

2009-02-04 @ 20:14:25
Postat av: Karin A

Kan man se alla programmen eller bara de egenproducerade. Bra alternativ i alla fall! Bra också om det fungerar med ditt mobila bredband. Jag har samma variant men tycker det fungerar lite dåligt både för Svt play och Youtube.

2009-02-04 @ 20:28:35
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

HelenJ: Det går ju aldrig att kolla vilka som ser TV i datorn så någon licens kan man ju inte behöva betala.



Inger: Jag ser nästan bara på SVT och där finns det en del riktigt bra program. Har just sett Uppdrag granskning om hur Sveriges landsbygd avbefolkas...mycket intressant! Har inte så mycket koll på var olika TV-program går i för kanal men har verkligen SVT haft danstävlingar? Är inte det reklamfinansierade TV4?



KarinA: Undrar om det inte finns olika hastigheter på det trådlösa via Telia...lite osäker där men jag kan se obehindrat på TV där mottagningen är god.

2009-02-04 @ 21:06:56
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: TrädgårdsTuristen

Hej Slottsträdgårdsmästaren! Vill bara meddela att om jag hade suttit i juryn för Stora Bloggpriset, hade du vunnit i kategorin kultur/nöje, eller vardag. DPTT

http://tradgardsturisten.blogspot.com/2009/02/stora-bloggpriset-delades-ut-igar-kvall.html

2009-02-05 @ 13:16:42
URL: http://tradgardsturisten.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Trädgårds Tureisten: Oj...det var vänligt. Tackar och bugar.

2009-02-05 @ 13:44:06
Postat av: Föreningen Nej till TV-avgift

Tv-avgiften borde vara frivillig! Varför tvingas betala extra skatt för något man kanske inte vill ha? och för den delen vart kommer det sluta? Det blir dyrare för varje år och kommer tv-avgift tas ut för dator så är det bara en tidsfråga innan det kommer tas ut en avgift för mobiltelefoner.

För många människor är TV-avgiften en hög kostnad och kan prioriteras bort. Varför ska då inte dessa personer som verkligen inte vill ha SVTs utbud - vare sig i TV´n, datorn, övervakningsmonitorn eller ev. mobiltelefonen inte få välja detta?



Besök gärna vår webb-sida eller för den delen bli medlemmar i vår förening som kräver en folkomröstning i denna förlegade avgift!

2009-09-19 @ 12:18:23
URL: http://www.ingentvavgift.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0