Site Meter

Toscana i Skåne

Kaffepaus i slottsparken. Ett lätt snöfall utanför och i morgon väntas mer snö men det handlar bara om några centimeter enligt SMHI. 
Jag fick en mail om att trädgårdsmässan i Malmö den 5-8 mars ska ha ett Toscana-tema. Det känns lockande att åka dit men jag får nog nöja mig med Rum & trädgård på Kistamässan som är samtidigt.
Toscana är fantastiskt och jag vill gärna återvända dit snart. Länk om Toscana. Malmö är inte heller så dumt.......

Mailet:

Årets tema på Skånsk Trädgård är landskapet Toscana i Italien. Mässan bjuder bland annat på en toscansk inspirationsträdgård för alla sinnen och på Trädgårdsscenen berättar bland andra TV-profilen Bo Hagström om mat, kultur och odlingstraditioner från området.

På Skånsk Trädgård, som går av stapeln den 5-8 mars på MalmöMässan, får besökarna flera smakprov på Toscana. Bland annat har trädgårdsdesigner Annika Sjölin Waerner ritat en 300 kvm stor inspirationsträdgård som består av olika rum och miljöer som går in i varandra; ett orangeri, en köksdel, en lekyta, en avkopplingsdel med utebadrum och en kryddträdgård. Utställningen är en blandning av italienska och svenska influenser med växter anpassade till svenska förhållanden.

- Inspirationen kommer från toscanska renässansträdgårdar. Dessa var indelade för att roa folk eftersom trädgården användes för att umgås i. Ofta såg man inte hela trädgården på en gång utan den bestod av olika miljöer; det kunde finnas en hemlig skog, en del av trädgården var för avkoppling, en del för kryddodlingar med mera, berättar Annika Sjölin Waerner.

På Trädgårdsscenen tar värdarna Bertil Svensson, TV-profil och Bengt Mårtensson från TrädgårdsPaletten emot bland andra Bo Hagström, känd från TV-programmet ”Solens mat”. Han kommer att tala om olika växter i köksträdgården.

– Toscana förenar mina två största intressen i livet – mat och natur. Allt du äter ser du runt omkring dig i landskapet och man lever i harmoni med säsongerna. På mässan kommer jag bland annat att ge tips om vad man ska tänka på vid val av olivolja och jag kommer också att hålla en liten provsmakning av olivoljor, säger Bo Hagström.

Bo Hagström kommer även att hålla föredrag om olika sorters olivolja, grönsaker och traditionell italiensk matlagning på Stora Scenen på Hem & Villamässan.

Mer Toscana blir det i installationen ”Den fulländande terrassen” som sammanställs av

Peter Englander, från Apotekarns Trädgård i Simrishamn och Jenny Strandh, Blomsterdesign, skapar en toscansk installation av snittblommor.

På Skånsk Trädgård finns allt för trädgården, balkongen eller den lilla täppan. Här finns plantor, fröer, verktyg och framförallt alla experter och de ledande leverantörerna. Mässan pågår parallellt med Hem & Villa.


Kommentarer
Postat av: andré

Skånsk Trädgård blir nog min enda trädgårdsmässa i år, och ett toscanskt tema låter ju inte så dumt.

2009-02-05 @ 14:50:43
URL: http://blogg.dalang.se
Postat av: Lena

Skånsk Trädgård har ju alltid varit en liten del bara av hem&villa-mässan men det låter kul att de tar för sig lite mera i år. Dit ska jag absolut!

Nån vecka senare kommer den nya mässan Trädgårdsliv som startade i fjor. Har dock varit omåttligt tjafsande mellan olika event-bolag som skulle ordna den så vi får se om det blir pannkaka eller vad av det i år...

Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

andré: Du får rapportera vad du tyckte sen.



Lena: Även du får väl rapportera på din blogg hur mässan var....eller mässorna.

2009-02-05 @ 19:34:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0