Site Meter

Kaffeabstinens...


  
Efter min vandring på söder idag så fick jag en enorm längtan efter en kopp kaffe, för första gången sedan jag slutat faktiskt. Så när jag kom hem bryggde jag mig lite kaffe och kaffebryggaren surplade på sådär hemtrevlig i köket igen.

När jag började dricka så smakade det inte gott...inte alls gott!  Så nu vet jag inte...te är ok.... Svenska bär som jag fick av Åsa är ganska gott och mitt eget påste Twinings Lemon är helt ok (trots att jag vet att det inte är fint att dricka påste),  men i nuläget har jag alltså inget riktigt gott att dricka när jag fikar...jag får fösöka med paraplydrinkar!

Kommentarer
Postat av: Ramona K

Sedan jag blev pensionär och är hemma mera, drycker jag mer te än förut. Då vill jag vara mera bekväm av mig så det är påsete som gäller. Jag alternera mellan två sorter - Liptons Russian Earl Grey som innehåller bergamot och citrus - mycket uppigande samt Tvinings English Breakfast Tea. Båda går att köpa överallt ävem i lösvikt. Det senaste året har jag börjat hälla i ett skvett mjölk. Har precis hällt i mig en balja Russian Earl Grey efter att ha simmat 1000m. Känner mig som en ny kvinna.

Nu tycker jag att fler och fler besökare övergår till att drycka te så det är lite roligt att samla på olika sorter att bjuda på. Men själv kör jag med mina två favoriter.

Ramona K

2009-02-25 @ 14:05:29
Postat av: Mira

Det var inte så att det inte var fint att dricka påste!!! Det är bara så med påste att det är så snusmalet, att garvsyran löser ut på en gång och det blir beskt. Sibyllan?

2009-02-25 @ 14:18:33
Postat av: Inger

Tips om roligare teer än påste: Gå till en lösviktshandel, t ex Sibyllans på Sibyllegatan eller Kahls, som finns på flertal ställen i stan. Finns säkert andra affärer också, ligger väl en välsorterad på hornsgatspuckeln också. Där kan du botanisera bland många sorter och smaker. Alltifrån smaksatta frukttéer, icke smaksatta "naturliga" Oolong, Keemun, Yunnan och allt vad de heter...eller varför inte köpa Chai-te, finns färdigblandat = jättegott! Lapsang, rökt med tjärsmak - Mums! :) Lycka till!

2009-02-25 @ 14:33:11
Postat av: Katarina

Jamen du var ju på Söder?! På Hornsgatspuckeln ska du gå in i tebutiken och köpa Söderblandning! Det är en av baserna i mitt teskafferi. Eller nåt annat du provnosar dig fram till, de har många goda sorter!

2009-02-25 @ 17:36:08
URL: http://kollitott.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ramona K: Jag ska också försöka hitta några favoriter.



Mira: Var det så det var? Jag köpte ett dyrt te i Kina för två år sedan som jag öppnade i veckan och smakade för första gången. Det ser ut som frön eller små kulor...minns inte vad det var för te. Det smakande...te!



Inger: Nu blir jag nog tvungen att besöka den där Sibyllan ändå. Tjärsmak låter spännande för en rospigg! Tack!



Katarina: Jag gick förbi idag men då hade jag bara kaffe i tankarna så det blev inget av med det. Känner väl till butiken då vi har jobbat inne på gården. Söderblandningen sägs ha kommit till då man tappade en massa olika sorter på golvet och blandade ihop allting då man tog upp det...vet inte om det är sant?

2009-02-25 @ 19:02:58
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Anonym

Oj så många tips och råd du fått angående ditt tedrickande!

Här kommer ett till; sluta jämföra kaffe och te.

Enligt mitt förmenande finns det ingen fiendskap mellan dessa drycker (möjligen om du försöker blanda dem). De fyller helt enkelt väldigt olika behov.

Kaffe ska man dricka när kropp och själ behöver det och te ska man dricka då kropp och själ behöver te.

GJ

2009-02-25 @ 21:51:36
Postat av: Ylva

Påste är ju enklare, det kan man inte komma ifrån =) Men du kan ju testa pyramidte, påsarna ser ut som små pyramider istället för att vara helt platta. Och tebladen är inte lika malda i heller. En kompromiss ;)

2009-02-25 @ 21:56:31
URL: http://fnurry.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

GJ: Du har så rätt!



Ylva: Pyramidte låter ju inte så dumt...det ska jag testa, tack för tipset!

2009-02-25 @ 22:37:33
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Alt godt

Tebutikken på Horngatspuckeln har eg og vore i - ein av Stockholms beste! Såvidt eg kan huske hadde dei ein veldig god Earl Grey. Söderblandinga var også deilig. Eg er heilt einig med deg, kaffe er ekkelt! Pføy!

2009-02-26 @ 00:25:26
URL: http://altgodt.wordpress.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Alt godt: Vet inte om det bara var igår som kaffet var ekkelt men just nu känns det som om Oboy är godast.

2009-02-26 @ 07:06:36
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0