Site Meter

Att lockas till en trädgårdsmässa



Visst blir man lockad att gå på trädgårdsmässa av den här bilden?
Helsidesannonser i tidningarna med denna  vackra lyckliga kvinna med famnen full av blommor. Jag blir också lite lycklig av att trädgårdssäsongen snart är här!
För min egen del kommer jag att gå på den här trädgårdsmässan även om bilden föreställt en skitig trädgårdsanläggare med famnen full av gödsel....men visst, den här bilden är vackrare.

Alla trädgårdsintresserade vet säkert när trädgårdsmässorna öppnar och nu längtar man så desperat efter vårtecken och en trädgårdsmässa är ett säkert sådant.  Självklart vill alla utställare, inblandade och ansvariga för mässorna fylla hallarna med köpglada besökare så det gäller att locka dit oss på alla sätt.

Men visst är det väl så att alla mässor är bäst innan man varit där? Man längtar....och just trädgårdsmässor brukar ju vara starten på säsongen för alla odlare och övriga trädgårdstokar. Holländarna är säkert på plats med sina lökar och knölar i färgglada förpackningar.
Här finns också sekatörer och grensaxar med utväxling, grodor och andra leksaker att placera ut i trädgårdarna, stenmjöl och trädgårdsmaskiner, några förnyheter, mängder av trädgårdstanter....och en och annan trädgårdsfarbror...och långa köer till mat- och fikaplatserna.

Det som intresserar mig mest är nog montrarna med representanterna från landets olika trädgårdar som vill locka oss att besöka t.ex. Wij trädgårdar, Rosendal, Sävsjö eller Grönsöö slottsträdgård. Där brukar jag stanna till och samtala lite om sommaren som kommer.

Efter besöket  lämnar man sedan mässhallarna med en påse i handen som kanske innehåller broschyrer, några fröpåsar, en bok och kanske någon holländsk knöl eller lök och  man rycker på axlarna och säger att det var ungefär som vanligt.....inte mycket nytt och man har ganska ont i fötterna! 
Men som sagt....jag tycker om det här ändå och alltid träffar man några bekanta.

Jo just det.....Nordiska Trädgårdar finna nu på Facebook...! 

....och så har trädgårdstidningen Rosie gått i graven....och jag har ingenting med det att göra...tror jag.

Dagens fundering...har konstfack fullständig spårat ur? Saneringskonstnaden för SL blev 100 000 kr,

Dagens Trädgårdsspaning
.

Kommentarer
Postat av: Ramona K

Visst kan vi i Uppsala glädjas åt vår botaniska trädgård. Det finns alltid något intressant att beskåda. Trots att det är en botanisk trädgård är den inte stel. Den lockar till picnic och fikastunder. Trist är att universitetet nu har byggt en massiv byggnad "Pedagogikum" intill trädgården. Det har varit många protester - men för sent. På den positiva sidan har staden blivit mer medveten om Linnéarvet sedan 300-års firande 2007. Då hade vi bl a en grässmatta-remsa som vindlade genom stan. Allt var enormt uppskattade av Uppsalaborna. Nu fortsätter man lägga krut på stadens blomsterutsmyckningen. I fjol var det dahlia-tema. Urläkert.



Ska spendera några dagar i Amsterdam från 17 mars. Lite tidigt på året men säkert hittar vi några lökar eller fröpåsar att ta hem. Är för tidigt för tulpan utställningarna tror jag men bildarna jag har sett lockar inte. Har du några tips??

Trevlig söndag

Ramona K

2009-02-15 @ 10:09:40
Postat av: Lena

Rosie lägger ner - aha! Knappt två år sen ju som hon kvittrade runt på Nordiska Trädgårdar som en drottning och viftade med sin tidning. Måste erkänna att jag aldrig tittade i varken det exemplaret eller något senare. Undrar varför egentligen för jag är ju trädgårdsintresserad... Förmodligen för att den tidskriften inte ens <i>kändes</i> sin en trädgårdstidning.

Postat av: Ronja

Visst är det trevligt med mässorna som vårtecken, men precis som du skriver brukar de vara bäst innan man varit där... Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska besöka någon mässa privat i vår, men kanske blir det någon genom jobbet. Det får visa sig.

Ha en skön söndag!

Ronja :)

2009-02-15 @ 10:25:12
URL: http://hundramiljoner.blogspot.com
Postat av: Lena

hoppsan, funkade inte med html i dessa kommentarerna...

Postat av: The Intercontinental Gardener

Visst är det kul med mässorna, tills fötterna börjar protestera... Men lite vårkänning blir det. Jag ska under veckan till Northwest Flower & Garden Show här i Seattle, och ska lyssna på... gissa vem? Ulf Nordfjell, så det blir lite "hemkänsla" på den mässan! Jättekul att det finns intresse för nordisk trädgårdsdesign, trots att folk är faktiskt väldigt duktiga och trädgårdsintresserade här!

Postat av: The Intercontinental Gardener

... och visst har några av konstfackseleverna spårat ur helt; lite mer mognad borde man ju visa, än att skaffa sig "namn" på vilka sätt som helst. För det är det som det hamnar om, att få rubriker, slå sig igenom och "vara ball" som en ung konstnär! Och nej, jag vill inte gå in i diskussionen om vad som är eller borde vara konst... det är totalt ointressant och spelar ingen roll när man tar ut sina behov på andra på dessa sätt.

Postat av: Lilla Frun

Men då måste du, och alla andra förstås, komma och besöka mig o min monter AG:09! Jag är så nervös, det är en enorm monter och jag är tacksam för all sorts feedback när det väl är dags! (Förstagångare)

Jag bjuder på fika, välkomna!



/nina

2009-02-18 @ 18:19:53
URL: http://www.tradgardslust.dinstudio.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Lilla Frun: Jag kommer garanterat till din monter. Vi ses där!

2009-02-18 @ 20:59:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0