Site Meter

Nu kommer morfar...

..brukar jag säga när något fraktfartyg går förbi i vår livligt trafikerade led utanför slottsparken. Min morfar var skeppare på en skonert vid namn Hoppet i början av 1900-talet och fram till 1930-talet. Då var det segel som gällde. Fartygens utseende har utvecklats med åren, jag tror att man på något sätt även tänkte på att skeppet skulle vara vackert förr i tiden. Något som man inte direkt tänker på idag.

Nu fraktade väl inte morfar samma gods som de containerfartyg gör idag men det verkar som om man helt tappat förmågan eller viljan att göra fartyg vackra idag. Nu förstår även jag att man inte kan segla hundratals Saabar....över haven. Det är väl helt enkelt andra tider....




Dagens låt
Så länge skutan kan gå med Ulf Lundell från Under vulkanen.

Kommentarer
Postat av: Annelie

En "klocka ringde i bakhuvudet" kolla in www.ssf.h.se/fartyg Vårhälsningar Annelie

2009-04-13 @ 10:19:52
Postat av: Leonora - Rösta på veckans blogg

Hoppas du får en härlig dag :)

allt väl?

2009-04-13 @ 10:24:59
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: Annelie

Ser att Du med den adressen inte kom dit jag tänkte så här kommer en till www.jaktenhoppet.com

2009-04-13 @ 10:29:20
Postat av: Thomas H

Ja, bilbåtarna är sannerligen inte vackra att skåda, far jorden runt som jättegarage med tolv, femton bildäck. De får väl mera ses som ändamålsenliga tansportörer med bra bostäder för sin personal, som vid lastning-lossning tjänstgör som garagevakter. Här brassas inga segel men å andra sidan finns heller inga rår att dödsstörta ifrån.

2009-04-13 @ 18:55:21
URL: http://thomasmedh.blogspot.com
Postat av: Staffan H

Förr i världen var former och detaljer i utsmyckningen viktiga. Eftersom arbetskostnaderna var lägre då kostade det inte så mycket mer att bygga snygga båtar eller att exv göra vackra dörrar. Minns du inte forna tiders slöjdlärare som alltid tvingade en att åstadkomma "former" i vart arbete innan man fick lov att påbörja arbetet?

2009-04-15 @ 00:10:13
URL: http://staffanhuss.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0