Site Meter

Ingrid Bergman är vackrast!

Ingrid Bergman blev utsedd till årets ros, se här. Hej och hå....Marabouparken är Sveriges vackraste park och Ingrid Bergman är årets ros (jag röstade på Aicha). Vilken ska bli årets annuell, tagetes?  Och årets perenn, praktlysing? Jag är helt säker på att Skogaholmslimpan blir utsedd till årets bröd!

Ingrid Bergman


Andra blommande rosor i parken nu i september
Stanwell Perpetual

Souvenir de Malmaison

Dornröchen

Europeana

Rosa rugosa ´de L´Hay´  (häcken)

Bonica 82

Kommentarer
Postat av: johanna

ojoj här tar vi i! :o)

jag tror årets färdmedel blir bil, så här i ojvimåstetahandomvårmiljönmenorkarintecykla-tider.

2008-09-01 @ 19:34:45
URL: http://meramest.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Johanna: ...och årets TV-program blir ´´Så ska det låta´´!

2008-09-01 @ 19:42:49
Postat av: Elin

rosor i alla dess former är så otroligt vackra att se på.. så jag stannar ett tag här inne och bara njuter :)



förövrigt håller jag med om att skogaholmslimpan definitivt blir årets bröd! :D

2008-09-01 @ 20:12:50
URL: http://[email protected]
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Elin: Ja det är skönt att de blommar vidare trots att första höstmånaden är här. Skogaholmslimpan håller i alla lägen!

2008-09-01 @ 20:22:30
Postat av: Camilla

HiHi...Det ska röstas om allt nuförtiden! :-) Själv gillar jag den sistnämda som du har på bild....Den pryder även min blog! Ha det gott!

2008-09-01 @ 20:47:24
URL: http://blog.tradgardsliv.info
Postat av: Ramona K

Kommit på att jag har svårt för röda rosor och Ingrid Bergman rör mig inte alls. Europeana minns jag kämpade tappert mot sitt öde när jag var ny i trädgårdsammanhang och jag blev inte så ledsen när den gav upp kampen. Bonica är för mig en chokladask typ av ros. Men de andra får mig på fall. Tyvärr är det varannan säsong som gäller för min Souvenir de Malmaison. Regnar det vid fel tidpunkt blir det bara stora bruna knoppar som blir till ingenting. Suck. Men mina andra rosor är så fina. Måste fundera på om jag skulle kunna klämma in en liten grupp de L´Hay någonstans. Antar att den gör sig bättre en masse än som solitär. Vilken färg - och visst doftar den?

Må gott!

2008-09-01 @ 22:06:22
Postat av: lilla a

Novis som jag är på rosor måste jag få fråga: när en ros blommat över, ska man klippa bort blomman då? Säkert en enormt korkad fråga, men som sagt, är man novis så är man!

Skulle bli jätteglad om du vill svara. Tack!

2008-09-01 @ 22:39:50
Postat av: Azola

Hi...hi, du låter helt uppgiven slottis" ;o)

Ingrid bergman som årets ros...mjaa, inte i mitt tycke i alla fall. Marabouparken, årets park...litar på ditt omdöme och läste det du skrev om den, så nog finns det finare parker!Tagetes har jag inte i år heller, men har läst att de är jättebra för jordförbättring. Tävlingar i all ära men ibland kan man ju undra över vilka som sitter där och dömer och varför! ;o)

2008-09-01 @ 23:34:41
Postat av: Rosengeranium (Parkettodlaren)

Asch! Jag röstade på Madame Boll. Om jag fick rösta bland dina foton skulle det bli "Souvernir de Malmaison" - jag har en riktigt rosa volangperiod just nu...

2008-09-02 @ 08:46:14
URL: http://parkettodlaren.blogspot.com/
Postat av: Rosengeranium (Parkettodlaren)

Hm, om jag läst på innan jag skrivit hade jag sett att den heter 'Mme Boll'. Tack och lov kan jag konstatera att jag inte valde den på namnet (även om det bidrar avsevärt till charmen), utan på utseende och doft. Den hade knappt någon konkurrens i listan.

2008-09-02 @ 08:50:44
URL: http://parkettodlaren.blogspot.com/
Postat av: Miranda

Jag imponeras av din energi och dina fina bilder! Kanske lite avundsjuk också. Så där skulle jag vilja orka hålla på också. Kameran med jämt och upp med den i tid och otid. Vad har du för kamera? Lätt och smidig, va?



Tusen frågor...



Jag har inte följt din blogg så länge, men rotade runt rätt mycket när jag väl fann den. Jag har inte världens trädgård och svänger mig inte med latinska namn särskilt mycket. Min nivå är mest Tilia Cordata och Achillea Millefolium.



Men jag blir glad av din energi. Jag börjar varje dag med att kika in och kolla vad du gjort sen sist och ibland kan jag inte hålla trut.



Vad gör du på vintern?

2008-09-02 @ 09:01:16
URL: http://mirasmirakel.blogspot.com
Postat av: Anonym

Själv röstade jag på Louise Bugnet, som just nu står i sitt höstflor här.

Ska du nödvändigtvis ha en tagetes som "årets ett-åring" så få det bli krydd/häcktagetesen (den gula). Det är den enda tagetesen som släpps in här.

Annars röstar jag på Narcisstobak eller den vita Rosenskäran.

Årets perenn får bli Höstanemon, åtminstone om jag betraktar min trädgård idag. Annars finns det mycket att välja på.

Skogaholmslimpan - är det verkligen bröd?

GJ

2008-09-02 @ 14:37:05
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Camilla: Visst är Bonican fin...trots att den inte doftar.



Ramona K: Souvenir de Malmaison är känslig för regn, jag vet, men av någon anledning så ser den helt ok ut i år...trots den regniga augusti.



lilla a: Det finns inga korkade frågor vad gäller trädgård. Visst ska du klippa bort blommorna som blommat över...och klipp en bra bit ner så har rosen lättare att bilda nya blomrika grenar.



Azola: Måste säga att jag har inget alls emot vare sig Ingrid Bergman eller Tagetes men jag tycker att alla tävlingar i år får fram vinnare som är lite väl basic.



Parkettodlaren: Souviniren är parkens vackraste ros. Jag gillar också Bollen trots att den är så fylld.



Miranda: Jag blir glad av att du blir glad av min enerig Miranda. Kameran är lätt och smidig och är oftast med. På vintern beskär jag träd, fäller ett och annat träd, planerar inför nästa säsong, längtar efter våren, famlar i mörkret, tänder ljus, läser böcker, ser på fotboll, vandrar längs Stockholms stränder och skriver inlägg om längtan....efter våren.



GJ: Jag håller med dig.

2008-09-02 @ 16:18:47
Postat av: Ruben

Årets växt - TAGETES? Hmmm, men då ska den väl ändå vara köpt på Plantagen - en måndag!!! :-) /Ruben

2008-09-02 @ 16:22:02
URL: http://ruben.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ruben: Tagetes, plantagen och måndagar...du är en livsnjutare Ruben!

2008-09-02 @ 18:11:20
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Gröna Katarina

Synd att man inte själv fick nominera! Hade visserligen varit svårt för alla rosor har "det" på ett eller annat sätt. Men jag hade då nog ändå valt "Nostalgi", köpte den under säljnamnet "Jordgubbar & grädde". Ser ut som en proffsigt gjord marsipanros när knoparna slår ut.Aaah! Den ser bara FÖR läcker ut!!! Har den som skrivbordsbild i mobilen!

2008-09-04 @ 13:02:50
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Gröna Katarina: Ja det är en fin och lite märklig ros.

2008-09-04 @ 18:54:08
Postat av: Lars

Jag jämförde en gång Roseraie de l'Hay med Hansa när jag var på Fredriksdals rosarium. De är ju intill förväxling lika - vad var det som fick dej att välja de l'Hay istället för Hansa, som förmodligen är avsevärt lättare att få tag på? Var det doften? Jag tyckte den var finare på Roseraie de l'Hay.

2008-09-04 @ 19:14:04
Postat av: slottsträdgårdsmästaren

Lars: Visst är de väldigt lika men de l´Hay har en något mörkare djup röd färg som jag föll för.

Hansan har följt mig genom de åren då jag planterad mängder av den på stora bostadsområden och jag antar rosen klingar Rinkeby eller så för mig. Jag vet att det är ett dåligt argument att dissa den men nu finns del l´Hay i parken och har etablerar sig mycket bra i sommar. Bra att du nämner att den doftar bättre än Hansa...själv går mitt luktsinne fortfarande på sparlåga.

2008-09-04 @ 19:32:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0