Site Meter

Den mänskliga resan


15392-1766Vad är en människa? Var kommer vi ifrån? Vi hoppas att kunna ge dig några svar i utställningen Den mänskliga resan. Så står det i Naturhistoriska riksmuseets broschyr om den nya utställningen.

Rekonstruktionerna av dessa tidiga människoarter är gjorda av Elisabeth Daynés och är otroligt skickligt gjorda. Ögonen ser så levande ut att det känns som om man får kontakt på något sätt.

På bilden till vänster är det Australopithecus afarensis som levde för mellan 3,9 och 2,9 miljoner år före vår tidräkning.

Bilden nedan föreställer nutidens människa. Vår art Homo sapiens uppkom i Afrika för 200 000 år sedan. För 90 000 år sedan hade de första av vår art lämnat Afrika och vandrat österut.
Det här var både spännande och snyggt gjort. På en karta som skiftade utseende får man följa de olika människoarternas öden genom historien. Det var intressant att se vår art leva tillsammans med Neandertalaren under en tid.
Läs artikeln från DN här. Människans utveckling.

15392-1767

Barcelona vann över Celtic med 3-2 och både Ronaldinho och Messi startade trots allt. Det var nog ett år sedan jag såg Ronaldinho så bra, han är helt klart tillbaka till storformen och Messi blir matchvinnare med två mål.
En mycket bra match av Barcelona!

.

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Hej
Vi var inne och tittade på den här utställningen förra veckan.Den var lika spännande och intressant som jag hade hoppats.Otroligt att kunna göra så naturtrogna avbildningar.Jag var framförallt imponerad av ögonen.

2008-02-21 @ 13:40:06
URL: http://blogg.aftonbladet.se/7121/
Postat av: Claus

Såg ett program på tv om vilket arbete de lagt ner. Mycket arbete med ögonen, förstod jag. Bra med sådana utställningar som bör intressera alla åldrar och ge oss respekt för människans utveckling. Det kanske blir en hint om miljöförstöringar som påverkar människan på sikt.

2008-02-21 @ 15:44:26
URL: http://lotten5.blogspot.com/
Postat av: Trolda

Låter mycket intressant...Och vilken FANTASTISK bild du har på dimman i det förra inlägget! UNDERBAR! Förstår om det gick rysningar i kroppen över att uppleva ett sånt magsikt ögonblick...Det gäller att ha kameran redo alltså =D

Trolda - kram

2008-02-21 @ 18:38:29
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Gunnar: Ja ögonen var verkligen kusligt levande.

Claus: DEt här kommer att lyfta Naturhistoriska museets utställningar. Detta blir ju en permanent utsällning.

Trolda: Den dimmar kommer jag aldrig att glömma!

2008-02-21 @ 19:46:47
Postat av: Anonym

Verkar vara en sevärd utställning.
Och här kommer dagens boktips på temat (det verkar som om det är allt jag har att komma med, boktips alltså, men det är det inte).
"Gryning över Kalahari" Hur människan blev människa av Lasse Berg, på Ordfronts förlag.
GJ

2008-02-21 @ 20:29:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0