Site Meter

Åtellet och Tenniscaféet

Vid Sjötullsgatan i Norrtälje, intill ån byggs nu det hotell som ska få det fyndiga namnet Åtellet. I vår ska Norrtäljes nya hotell vara färdigt och arkitekturen ser mycket bra ut. Här kan man följa bygget.

Turisterna har lämnat Norrtälje och nu är det bara helg-stockholmare och infödingar som syns i stan. Som i alla andra sommarstäder är det nog med blandade känslor som turister kommer och försvinner.
Nu får man plats på caféer igen utan att behöva stå i kö och att hitta parkeringsplats blir inget man diskuterar i hemmen längre. Men visst är det lite spännande när de kommer igen nästa år....turisterna!

Vid biblioteket spelade det mycket duktiga lokala tolvmannabandet  Utopia med en skön och egen stil där de blandar flera musikstilar som blir spännande och bra och där flera bandmedlemmar är vänner till min systerdotter.
Avslutade besöket i min barndomsstad med fika (kaffe och morotskaka) vid Tenniscaféet......och idag kändes det som om jag en dag skulle kunna tänka mig att bo här igen, sitta på Åtellets uteservering på sommarkvällarna, ha en båt och börja fiska igen ute i Roslagens vackra skärgård...hm!



Jag hittade ett gammalt vykort från början av 1900-talet och där ser man det gamla Strand-hotellet till vänster på andra sidan bron, just där det nya hotellet i liknande stil ska ligga.


Dagens låt

Jag fattar ingenting....med Winnerbäck.
Dagens Uffe-citat
´´Jag är trött på att vara trött på mig själv´´

För ett år sedan
För två år sedan
För tre år sedan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0