Site Meter

Paradiset på jorden

Nej jag ska inte resa i grupp till Spanien i april med Lasse Krantz som reseledare för att se Granadas sluttningar med Alhambra, Cordoba och Malaga.....eller?. Visst känns det lite lockande. Kanske att jag kan göra den resan på egen hand i stället.
Läs mer här.
En dag när jag slutat jobba ska jag ägna mycket tid åt trädgårdsresor med eller utan grupp.

15392-1313

Ett utdrag från Favoritresors hemsida
Paradiset på jorden var utgångspunkten när morer och araber byggde sina palats och trädgårdar på Granadas sluttningar. Skuggor och ljus leker tafatt bland Alhambras och Generalifesarkader och kolonner. Vattnet glittrar, plaskar och porlar i fontäner och kanaler medan växter doftar och lyser i några av världens vackraste trädgårdsrum. Bland vindlande gränder i Córdobas stadskvarter finner vi en av västerlandets allra första trädgårdar i moskéträdgården som skapats av ökenfolkens vattenbrukare. Apelsinblommornas dofter är bedövande.

Kommentarer
Postat av: Tyra i Vaxholm

Jag har varit där och det är en fantastisk plats på jorden. Se upp för turisterna! Var noga med att välja tid. Jag var där off season och då var det lagom mycket folk. Generalife fastnade i mitt hjärta, underbar. Trevlig resa!/Tyra

2007-11-16 @ 08:15:11
URL: http://waxholm.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0