Site Meter

Mandelmanns paradis - Djupadal

15392-1367

15392-1369Gunnels gröna på SVT handlade senast om familjen Mandelmanns paradis på Österlen. Se programmet här. Det är verklien en fantastisk plats de hittat, så nära drömmen om den perfekta harmonin i tillvaron man kan komma. Gustav och jag var kurskamrater på Säbyholms trädgårdsskola 1990 där jag gick ett år då jag hade skadat mitt knä och passade på att plugga lite.

Under studierna kunde jag konstatera att Gustav och jag hade helt olika inriktningar inom trädgårdsyrket och kom inte att bli så nära vänner på skolan.....men hans sätt att vara glömde jag inte. Det kändes som om han och hans familj levde i ett tidigare århundrade. Hans lugn och trygghet fanns redan då......nu ser det ut som om han är tryggheten själv där på gården Djupadal. Ibland tar han fram dragspelet eller fiolen och spelar lite för att förstärka idyllen ytterligare. Hemsidan till Mandelsmanns trädgård.




Som den förvirrade och oroliga själ i huvudstaden som jag är blir jag oerhört imponerad av att någon i dagens stressiga och hårda samhälle kan kan lämna storstaden och hitta ett sådant här sätt att leva, visserligen krävs ett ordentligt kapital för att köpa ett sådant här ställe.....men ändå! Jag kommer absolut att besöka familjens trädgård i Rörum nästa sommar.



Gårdsbutiken håller öppet fredagar och lördagar 10-18 från juli till sista helgen i september.


Hoppas att det är ok att jag använde några bilder från er hemsida Gustav....om du hittat hit till min blogg.



15392-1368


Detta kan man läsa om gården i Rörum på hemsidan.

Mandelmanns trädgårdar är ett jord- och skogsbruk om som alltsedan starten 1997 drivs ekologiskt enligt KRAVs regler.

Vi som bor och arbetar här på gården Djupadal heter Gustav och Marie Mandelmann. Vi har fyra barn varav tre är i skolåldern.

Den huvudsakliga inriktningen är uppfödning av lamm till slakt, gården har ca 120 tackor av köttras, huvudsakligen svea-rasen (korsningsras mellan texel, finull, mjölkfår mm). Gården är självförsörjande på både grov- och kraftfoder.

Övriga djur på gården är rödkullekor, linderödsgrisar och värphöns. Dessutom har vi två border-collie vallhundar, Saffran och Muskot, som hjälper oss i det dagliga arbetet med fåren och skånska råttehunden Siri som är bra på att fånga möss och sorkar. Hönsen lever i tre stycken mobila hus som flyttas runt där de bäst behövs för stunden.

15392-1373

Kommentarer
Postat av: Karin A

Jag har precis sett programmet! En fantastiskt vacker miljö och människor som lever sin dröm och inte faller in i andras mönster är alltid intressanta.

2007-11-25 @ 23:26:29
URL: http://uteochinne.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Karin A: Det har blivit så att man nu för tiden kallar Gustav för udda...märkligt! Det är ju sådär många fler borde leva och då menar jag inte att man behöver skaffa en stor gård, det måste gå att leva gott på en mindre plats också.

2007-11-25 @ 23:50:17
Postat av: Ung tant.

Det är väldigt uppfriskande och inspirerande att se människor som (som du säger) lämnat staden och väljer att leva ett liv nära naturen och i harmoni med växter och djur. Och vilket makalöst vackert ställe!

2007-11-28 @ 10:47:00
URL: http://ungtant.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ung tant: Visst är det fint? Ska absolut besöka platsen nästa sommar.

2007-11-28 @ 21:42:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0