Site Meter

Allers Trädgård

Då fortsätter jag att kolla över trädgårdstidningarna som finns i butikerna. Jag själv är ingen tidningsläsare men läser såklart alltid min Allt om Trädgård. Man får försöka förstå att trädgårdstidningar inte har möjlighet att gå på djupet i artiklarna utan har väl som syfte att försöka få fler människor intresserade av trädgård.....och att sälja tidningar.
Chefredaktör för Allers Trädgård är Eva Malmström och i detta nummer presenteras tidningens två experter som är John Taylor, slottsträdgårdsmästare i Malmö och Peter Svensson trädgårdsmästare i Trädgårdsföreningen i Göteborg.

Allers har för några veckor sedan köpt 51 % av Blogg.se så det kanske är lika bra att jag är snäll mot den här tidningen? Det första jag tänker på när jag bläddrar igenom tidningen är att det inte är de där fantastiska bilderna som får en att bara bli avundsjuk och vilja ha exakt lika i sin trädgård. Jag vet inte om det är en fördel men man kanske koncentrerar sig bättre på texten då. Men nog tycker jag ändå att de kunde lägga ner lite mer jobb på att få mer kvalitet på bildern som inte ens har bra skärpa. Priset är 38 kr.

15392-620

Första artikeln handlar om Grethe Wests trädgård där hon berättar med kärlek om sina botaniska tulpaner och här beskrivs olika sorter och hur hon använder dem i sin trädgård. Intressant. Sedan kommer en lång artikel som handlar om vårarbetet steg för steg där slottsträdgårdsmästaren i Malmö John Taylor berättar på ett enkelt och bra sätt vad som bör göras i sin trädgård på våren. Lite kul är det att se hur han poserar på bilderna...men som sagt ett bra reportage.

Nästa artikel blev intressant för mig som tycker om vita växter. Drömrabatt i vitt handlar om hur man komponerar en vit plantering och hur man använder olika höjder på växterna och former på bladen. Småblommiga klematis är nästa artikel ....och jag tycker om den också.
Peter Svenson från Trädgårdsföreningen i Göteborg berättar på ett enkelt och lärorikt sätt om hur man odlar rosor i kruka. Ett långt reportage om uteplatsen känns som ett utdrag ur IKEA-katalogen och blir helt ointressant. Magiska magnolior avslutar tidningen och det är ännu en intressant och bra artikel.

All reklam är placerad längst bak i tidning och blir på så vis inte så påträngande. Det här är faktisk den bästa trädgårdstidningen efter Allt om Trädgård (som jag prenumererar på). Upplägg och utformningen känns bra och just att artiklarnas sidor är rena från reklam gör att det blir lätt och lugnt att läsa. Kan nog tänkas att ja kommer att köpa något nummer till framöver.
Betyget blir 4.....minus för de oskarpa bilderna.

Kommentarer
Postat av: Karin A

Detta är en tidning som jag läser då och då och tycker är småtrevlig. Men som alltid tycker jag att tidningarna innehåller för lite text och att det går för fort att läsa ut dem.

De botaniska tulpanerna är mina favoriter. Dessutom gillar jag vita växter, magnolior och klematis. Måste nog köpa detta nummer...

2007-05-01 @ 09:00:40
URL: http://www.uteochinne.blogspot.com
Postat av: Christina W

Vilken bra genomgång av tidningen. Får även mig att bli intresserad.

2007-05-01 @ 09:09:11
URL: http://godmat.webblogg.se
Postat av: Lily of the valley

Jag har ännu ej läst i det nya numret men Allers Trädgård är en bra tidning, än så länge.
Ibland är den väldigt "tunn" och då går det snabbt att läsa den. Det beror väl också på vad man är intresserad av att läsa om naturligtvis.
Det är en "enkel" tidning tycker jag, och det är bra att det inte är en massa lull,lull och bling, bling.
Kram
Lily

2007-05-01 @ 09:35:59
Postat av: Lilla B

Brukar aldrig köpa med mig tidningar/magasin från affären. Men efter den är redovisningen tror jag att ett exemplar ska få chansen.
Fasligt vad du ligger i med resebeskrivningar och tidskriftsrescentioner. Det är bara att logga in och hitta nåt nytt.
Uppskattas!

2007-05-01 @ 09:43:12
URL: http://vaxthusbloggen.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Karin A: Håller med om att den är lite tunn.
Christina W: Testa ett nummer av Allers...
Lilly of the valley: Som sagt är den lite tunn men det var intressnat artiklar i det här numret i alla fall.
Lilla B: Jo det blir en del bloggande den här helgen....känns som om jag vill bli färdig med det jag bestämt så att jag kan gå ut i det verkliga livet och leva också. Nu åker jag till Bergianska och fortsätter att lära mig kameran.

2007-05-01 @ 10:05:19
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: styggalillaloppan

jag tycker ofta bilderna är lite dåliga i trädgårdstidningarna - jag vill ha riktiga "porrbilder" gillar den nya tidningen ¨Rosie

2007-05-03 @ 09:36:38
URL: http://styggalillaloppan.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Jag ska snart kolla den porrtidningen...

2007-05-03 @ 11:48:40
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0