Site Meter

Vårrapport från slottsparken

15392-489
Fick just en vårlig rapport från slottsparken där J idag sett citronfjäril, en seg snok, humlor och spirande blad av svalört.
Måndag den 26:e kliver jag in i parken och startar min tionde säsong där. Då jobbar jag bara fyra dagar för att sedan följa med företaget till Kina för en vecka. Som vanligt kommer jag att börja beskära fruktträden innan den stora vårstädningen börjar. Jag ser fram mot den här säsongen och hoppas på ´´lagom´´ väder under växtperioden så att vi slipper de extrema förhållandena. När då säsongen börjar så blir bloggandet mer normalt igen.

Kommentarer
Postat av: Trolda

Humlor...Dessa ljuvliga tjocka surrande Bumblebee´s...Här är också spirande svalörtsblad! Jag har lyckan av att ha mängder i trädgården..helt vildvuxet...en del kallar det kanske för ogräs!?men själv tycker jag det är underbart med mattorna av dem! Ha en fin dag!

Trolda - Tjingeling!

2007-03-14 @ 15:45:05
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Det är ljuvligt med svalört. Om du skriver svalört i min sökruta så kan du gå in på första träffen och kolla bilden från förra året.

2007-03-14 @ 15:54:14
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Trolda

Åh, vilken vacker bild...En sådan fantastisk plats! lovar att ta bilder från "min" svalörtsmatta, även om den inte är riktigt lika ljuvlig o maffig som denna....Tack för inspirationen!

Trolda - Vårkramar!

2007-03-14 @ 16:13:06
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Parkarbetaren

Vårstädningen har börjat här, med ett som det verkar nu, oändligt plockepinn efter Per. Det finns grenar i alla vrår. Naturens eget sätt att rensa i trädkronorna.
Jag måste fråga om Stanwell Perpetual igen. Skjuter den mycket rotskott hos dig? Det har ju lite betydelse för var vid muren jag sätter dem.

2007-03-14 @ 19:24:08
Postat av: Ronja

Citronfjäril!? Härligt!!

Det ska bli roligt att få följa med på årets parksäsong! Hur känns det så här någon vecka före start? Förväntansfullt, eller mer "så var det dags igen"?

Och så måste jag säga att jag är ganska avis på att du ska åka till Kina. Dit skulle jag vilja åka någon gång... Hoppas att det blir en härlig resa!

2007-03-14 @ 20:05:38
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Parkarbetaren: Nej den håller sig väl på sin plats. Jag har gjort en beskärning på åtta år och då avlägsande jag de äldsta grenarna, den behöver visst stöd eftersom den blommar så rikligt annars sköter den sig helt själv. Tycker absolut att du ska prova den.

2007-03-14 @ 20:21:59
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Det ska blir riktigt skönt att få börja i slottsparken igen och med en Kinaresa och en Italienresa som start på säsongen kan det inte bli bättre.

2007-03-14 @ 20:24:27
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0