Site Meter

Skeppsholmens kajer


15392-512

Ibland kommer man till platser i den här staden som man inte tidigare besökt och jag måste erkänna att jag inte gått efter Skeppsholmens kajer tidigare....vad jag minns. I helgen hade jag ingen kamera med mig då jag hamnade där och halkade in på en visning av Briggen Tre Kronor som var mycket intressant. Idag tog jag en kort kajvandring där i den kyliga vinden. Det var bara ett par grader varmt och gråmulet. Här kommer jag att gå många gånger i sommar. Kajerna är fyllda av spännande båtar, skutor och fartyg och överallt sjuder det av liv. En skylt med skutans historia finns uppsatt invid många av skutorna. Antar att det bor folk på dessa skutor som i skutorna vid Norr- och Södermälarstrand. Jag kanske ska bo på en skuta?
I sommar kommer Tall Ship Race till Stockholm och det ser jag verkligen fram mot...mer om det senare.
15392-513

Dagens jordspråk
Livet är som ett stormigt hav, men ett hav
som har sina hamnar invid grönskande öar.
August Strindberg

Kommentarer
Postat av: Trolda

Det kan nog ha sina sidor att bo på en "skuta"... I "mitt" älskade Köpenhamn ligger det många fina "husbåtar" där folk bor permanent. Det är dock båtar som aldrig byter destination, utan ligger guppandes på befintlig plats. Jag hade nog föredragit en "flyttbar" skuta...Det gick ju en teve-serie för hundra år sen som hette Skeppsholmen..ser riktigt fint ut! Som gjort för strövsamma vandringar!

Trolda - "Skepperska"...=D

2007-03-22 @ 14:37:50
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Jo visst vill man kunna förflytta sig....jag är ju uppvuxen i skärgårdsmiljö och skulle nog inte trivas enbart vid en kaj, men jag tycker att atmosfären verkar så skön bland alla dessa skutskeppare. Skeppsholmen är en av Stockholms oaser och i sommar kommer det att ligga stora segelfartyg från hela världen här när Tall Ship Race kommer hit.

2007-03-22 @ 15:55:22
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Thomas H

Jag blir lyrisk när jag ser sådana inlägg. Vatten, båtar, kajer och den gamla grändstaden med Tyskan i bakgrunden. Visst skulle Stockholm lika gärna kunna avses i följande rader, som egentligen var ämnade åt Venedig när de en gång skrevs av någon:

Vilken musik skulle du vara
om du inte vore vatten?

Det är oerhört roligt att Stockholm blir värdhamn i Tall Ships´ Race igen. Seglingarna hålls återkommande sedan 1950-talet och det blir stor fest när de gamla segelfartygen glider in på Strömmen i sommar.

2007-03-22 @ 22:50:47
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Vackert sagt om Venedig (Stockholm). Tall Ship Race blir något att se fram mot i sommar. Kamera och filmkamera kommer att gå lika varm som i Kina och Italien.

2007-03-23 @ 00:47:11
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Londongirl

Det där är ett av mina morgonstråk när jag går på promenad på helgerna med hunden. Tycker det är så härligt att gå där längs kajerna och känna lukten från kaffe som görs till frukost här och där på båtarna. Har både hälsat på skepparna själva, deras skeppskatter och hundar. :)

Jättefina bilder!

2007-03-23 @ 07:32:39
URL: http://tankevagor.blogspot.com
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Londongirl: Jag har lagt den här platsen till mina favoritvandringar i Stockholm.

2007-03-23 @ 10:00:34
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0