Site Meter

Flickorna Helin & Voltaire

15392-743

Staden kokar i hettan. Värmen gör att man går saktare än vanligt....man rör sig i slow motion. Promenerade med min mor och syster på Djurgården idag. Flädern och vildrosorna blommar och ängarna är överfulla av blommor. Vi åt lunch vid Flickorna Helin & Voltaire ett mysigt ställe med god mat och fin utsikt och som ligger vid Skånska gruvan. Därefter blev det kaffe i Rosendals trädgårdscafé.

15392-741
Scharlachglut

15392-740
Nevada

15392-739
Blush-Damask

Torkan börjar märkas i planteringarna i trädgården på Rosendal och snart behöver vi mycket regn för att växterna ska må bra. Jag såg en ganska hög vit perenn som blommade i massor i en av planteringarna och en irriterad trädgårdsmästare visste inte vad det var för något....måste maila Rosendal och fråga. Den vill jag ha!
I rosenträdgården har vissa rosor börjat blomma och den enda kamera jag tagit med var min mobil men den fick duga idag.
I morgon blir det bevattning av de viktigaste växterna i parken. Vissa grönsaker har börjat komma upp i trädgårdslandet och de får inte torka nu. Dvärglupinen som jag sått i två planteringar vid slottet har börjat gro och jag väntar med spänning hur de kommer att utvecklas.

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Hej
Rosendals trädgårdskafé har vi testat men inte lunchstället som Du nämner.Det kom kopiösa mängder nederbörd i Karlstad innan värmen.Men nu blir det nog snart torrt här också.Om det inte blir nån åskskur till kvällen.
:)

2007-06-11 @ 15:38:54
URL: http://blogg.aftonbladet.se/7121
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Gunnar: Trodde att solen alltid sken i Karlstad...kan inte få in i mitt huvud att det har regnat där???

2007-06-11 @ 22:50:37
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0