Site Meter

Ny roman av Ulf Lundell

Blev en aning lycklig när jag nyss såg ett inslag med Ulf Lundell på Rapport. Han berättade att han skrivit en ny roman som kommer ut om några månader. Jag ser oerhört mycket fram mot att läsa den. Han har tydligen hållit det hemligt. Vidare berättade att han skrivit flera pjäser varav en ska sättas upp på stadsteatern troligen i vår. Rapport 19.30
I en intervju i radio Stockholm berättade han att han vill turnera nästa år.

Kommentarer
Postat av: E

Måste nästan se inslaget igen.. är det möjligt!!?? Hörde vi rätt?
Å denna fantastiska, produktiva man!

2007-08-29 @ 20:39:15
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

E: Menar du mig eller Ulf?

2007-08-29 @ 20:52:45
Postat av: E

Haha.. ja det får väl gälla er båda antar jag ;)

2007-08-29 @ 21:04:58
Postat av: Inkan

Jag tänkte på dig trädgårdsmästaren när jag såg/hörde intervjun. Men jag blev ju mera intresserad av detta att han nu skriver pjäser.
DET ska bli spännande att få se resultatet.
Häromkvällen var Ulf Lundell på radion; pga att det är snart 50 år sedan Jack Kerouac kom ut med romanen "On the road" (sept,1957)
DEN boken är en favorit till mig pga språket och
den självbiografiska historien; mycket bättre än Ulf Lundells "Jack" faktiskt. Men jag vet att Lundell inspirerades enormt av Kerouac-just pga språket och det fria sättet att använda språket rent litterärt.
Så - HUR använder Lundell orden, språket i en pjäs?

2007-08-29 @ 23:26:25
URL: http://blaafaagel.blogspot.com/
Postat av: Azola

Spännande!
Tack för tipset ang.nya romanen.
Ps!köpt Bonica ros idag ;)

2007-08-29 @ 23:48:23
Postat av: Anonymous

Det låter onekligen spännande att Ulf Lundell försöker sig på att skriva dramatik. Alla som läst romanen "Friheten" vet ju att det finns ett avsnitt i boken där Tom och Trick möts som känns väldigt lämpad för teatern. Faktum är ju dessutom att Ulf Lundell fångat in en väldigt intressant karaktär i Trick. En på många sätt extrem karaktär som faktiskt dykt upp i nyhetssändningar under 2000-talet i olika former och under olika namn. För de av er som läst om Trick i "Friheten" och vill finna paralleller till verkliga händelser där den sortens karkärer stått i centrum bör t.ex. googla på "Sebastian Bosse". Där finns tydliga beröringspunkter. Lars Noréns har skrivit ett drama som bygger på Sebastian Bosses tragiska liv. Läs Noréns drama och läs Ulf Lundells "Friheten"

2007-08-30 @ 13:21:27
URL: http://www.pafrifot.net
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Inkan: Visst ska det bli spännande att se vad han kan göra för en teaterscen. Tror inte att man ska jämföra Jack Kerouac med en debuterande Lundell. Jag försökte mig på att läsa ´´On the road´´ en gång i tiden men jag kommer inte ihåg varför jag gav upp. Tycker fortfarande att ´´Saknaden´´ är det bästa Lundell skrivit men jag hoppas att han kan överträffa den med den nya romanen som snart kommer.
Azola: Lycka till med de vackra Bonicarosorna. Här blommar de fantastiskt fortfarande.
Anonymus: Det var ganska länge sedan jag läste Friheten så jag kommer inte riktigt ihåg det du beskriver men jag ska leta upp avsnittet du nämner nu i helgen. I ett tidigare inlägg har jag skrivit lite om Uffe. http://gardener.blogg.se/1173904974_p_andra_sidan_drmmarn.html

2007-08-30 @ 19:39:17
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0