Site Meter

Hem ljuva hem - trädgård

Marie Heidenfors är chefredaktör och ansvarig utgivare.
Joséphine Norgren, layout.
Helena Åhlund är redaktör
Pris endast 22.50:-
Tidningens första artikel handlar om Marinas trädgård utanför Malmö där får man veta att hon alltid varit intresserad av växter och hon har ett stort trädäck där hon har växter i krukor....gäsp!! Nästa handlar om trädgårdsstilar och gör lite reklam om pynt till trädgården. Bilden är från ett annat nummer av tidningen än den jag granskar och jobbar mig igenom.
15392-584
Thina som sitter i rullstol berättar om sin trädgård utanför Ulricehamn där hon har hjälp av sina hundar att gräva i planteringarna. Hon verkar vara en kämpe som mår bra av sin trädgård. Reklamsidorna är spridda över tidningen och nästa artikel handlar om ´´Allium...en lökboll med charm´´ skriven av Kjell Andersson. Den är intressant och man får veta hur man handskas med lökarna.

Några sidor handlar om ´´Årets nya sommarlökar´´ där dahlia och några liljor beskrivs, jag vill gärna ha Dahlia ´Barcelona´ som i och för sig är mörkrosa...men namnet!! Därefter kommet två sidor med bilder på olika växthus som man kan köpa..allt från en miniväxthus till riktigt svindyra glashus. Artikeln som handlade om ´´Läckra växter´´ tyckte jag om. Där beskrivs citrusväxter, passionsblomma, kamelia och myrten bl.a. Sedan får vi lära oss att bygga en drivbänk i steg för steg och hur man odlar kål utan maskar.
Det är väldigt varierat och inte så heminredningsinriktat som den förra tidningen men inte heller så vackra bilder. ´´Läckra bär´´ är nästa artikel och handlar om de vanligaste bären som vi brukar odla. Nu känns det som om det här numret innehåller hela skalan vad gäller trädgård för att nu handlar det om gräsmattan och hur vi ska sköta den med gödsling, vattning och klippning. En trädgård för hela familjen handlar om Håkan Wallins trädgård. Här finns massor av udda växter eller vad sägs om amerikansk strimlönn, vinlönn, kopparlönn, avenbokslönn, kinesisk sekvoja mm. Trädgården är lummig och inbjudande. Kul artikel. ´´En känsla av Provence´´ där får vi följa Hannu Sarenströms (vet att många trädgårdsbloggare beundrar Hannu...jag är en aning skeptisk....) installation i Sofieros vinhus och köksträdgård förra sommaren. Resten är små tipsrutor, lite boktips och mer reklam.
Sammanfattning:
Det här var ett ganska jobbigt uppdrag....jag längtar efter böcker igen nu. Det blir lite plock här och lite där....men det är väl det som är syftet. Man ska ha en sådan här tidning i hängmattan. Tycker ändå att artiklarna var mer intressanta än i Trädgård & blommor. Trots att även denna tidning görs av kvinnor så känner man sig inte så utanför. Jag har tre tidningar kvar, plus den där Trädgårdsliv som jag inte lyckats få tag i....men jag fortsätter om en vecka. Jag har sneglat i alla tidningarna och det är faktiskt kvinnor som ligger bakom alla så jag ska inte gnälla på Rosie. Tro det eller ej men efter en snabb genombläddring av Rosie.....så verkar den inte så tokig. Vet inte vars männen håller hus, de kanske gör biltidningar eller tidningar som handlar om bergssprängning eller jakt.
En 2:a i betyg och jag kommer aldrig att köpa denna tidning igen......men det klart....i stället för att köpa Expressen och Aftonbladet för samma pengar och läsa om galna mördare eller om såpakändisarnas liv så kan ju bläddra sig igenom en sådan här tidning.

Kommentarer
Postat av: Pallas

Ha, ha, ha! Ja, vad som helst är bättre än att tvingas läsa om galna mördare och såpakändisars liv!

2007-04-22 @ 19:10:45
URL: http://www.pallas.blogg.se
Postat av: Ville

Du skriver verkligen träffande å roligt i dina tidningsrecensioner! Jag kan inte annat än hålla med om att de känns som att de flesta trädgårdstidningar är skrivana av kvinnor för kvinnor. Jag är dock lite nyfiken på trädgårdsliv. Hoppas du får tag i den. Jag följer din blogg var dag med stor glädje och behållning. Tack!

2007-04-24 @ 21:05:31
Postat av: Ville

Jo föresten appropå böcker. Jag har nyligen beställt en bok som heter "Den osynliga handen trädgårdsmästare i 1700-talets Sverige" Kanske kan va nåt. Här skrivs det lite om den
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1194&a=588258

2007-04-24 @ 21:22:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0