Site Meter

Drömmen om Ninfa

Dag 3 - Ninfa och Plant Center Vivai San Tor San Lorenzo


Ninfa

Många beställde den här resan för att få se dagens trädgård Ninfa. Jag har själv sett inslag på TV från den vackra engelskinspirerade trädgården med ån som rinner genom trädgården. Ruiner av många bygnader visar att det här har varit en betydande plats och efter en lång törnrosasömn har i alla fall trädgården vaknat till liv igen. Mer om Ninfa på Trädgårdsspaningar. Man kan i alla fall säga att trädgården klarade förväntningarna från vår grupp. Den var helt sagolikt vacker!


Vi åt vår lunch i den lilla bergsstaden Cori på en restaurang som hette La Pigna. På eftermiddagen besökte vi en av Europas största plantskola Plant Center Vivai San Tor San Lorenzo. Här kan man köpa ett 800 år gammalt olivträd för 35 000:- eller en uppväxt palm för 150 000:-. Det var enorma ytor med rosor, suckulenter, träd, buskar och perenner så långt ögat kunde se.

Några av oss köpte någon ros mm. Här blev vi guidade av en endast italiensktalande guide men det var intressant att se en plantskola i den här storleken. På vägen hem började det störtregna och vi halvsov i bussen. På ett ställe mötte vi en skock får som hölls på plats av en fåraherde och en hund.


På kvällen åt vi den sista måltiden tillsammans. Funderade varför de italienska kyparna är så våldsamma och hårda....de är ju trots allt inte med i någon maffiafilm utan är till för att lägga upp mat på en tallrik. De beter sig som om de var berömda stjärnor. Över lag är ju varken spanjorer eller italienare mästare på att service och bemötande.



Vinodling och pinjeträd
De tre nedersta bilderna är tagna med nya mobilkameran.

Kommentarer
Postat av: Ronja

Tack för att vi fick följa med på turen till Italien... Trädgården i Ninfa ser alldeles underbar ut!

2007-04-28 @ 20:40:34
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ronja: Ninfa var fantastiskt...som att komma till en annan värld. Skriver om den trädgården i morgon på Trädgårdsspaning.

2007-04-28 @ 22:18:10
URL: http://gardener.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0