Site Meter

Nära livet-upplevelse

Mina bloggar

I morse var det dags att fly från golvsliparen. Tidigt på morgonen åkte jag ut till kungen och vandrade i hans park. Träffade en kamrat från en trädgårdskurs som jobbade där....han berättade att de åtta parkarbetarna som jobbade där hade sju och en halv mil häckar att klippa. Att jobba i en barockpark blir nog ganska tråkigt då det är gräsytor, häckar och grusgångar som är det huvudsakliga att sköta, här finns inte mycket till planteringar. Framme vid slottet finns det dock en lång plantering med dahlior.

15392-227

Fick en idé att jag skulle resa idag. En resa som jag aldrig tidigare gjort. Där jag bor har vi fördelen att ha spårvagn som kan ta oss tvärs över Stockholm bort till Hammarby sjöstad. Under alla år som den möjligheten funnits så har jag aldrig rest med denna tvärbana. Nu passade jag på och vid min station steg jag ombord och kände mig aningen osäker hur det fungerade. Känsdes stort ....som om man skulle med flyget från Arlanda. Resan startade och då visade det sig att en konduktör kom för att kolla biljetterna.....som om man åkte med Orientexpressen ungefär. Steg av vid Liljeholmen för att möta upp en vän. Buss till Skanstull. Lunch på Skånegatan. Sedan vandrade jag kajen bort till Barnhuskajen där jag tog båt över till Hammarby sjöstad.....helt gratis!

15392-228
Eftersom jag hade tider att passa så blev det ingen spaning vid sjöstaden den här gången utan jag tog spårvagnen tillbaka till min hemstation. Vilken fantastisk resdag!! Det bästa av allt var att mitt knä kändes helt bra trots ganska långa promenader. Helt underbart!


Kommentarer
Postat av: LillaB

Grattis! Nålsticken har nog verkan!

2006-10-06 @ 21:20:57
URL: http://lillab.blogspot.com/
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Från och med nu tror jag på nålarna....

2006-10-06 @ 23:09:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0