Site Meter

Google News

Nu har Google News för Sverige kommit. Här kan man söka nyheter som skrivits i 100 nyhetskällor.
Sedan måste jag säga att hitta.se är ganska fantastiskt. Att kunna se satelitbilder och nu också göra kartan i helbild, se trafikinformation, webkameror över trafiken och se bilder på huset där man bor mm. Dessutan kan man hitta de personer man söker.....
15392-321

Nattens jordspråk

Ja ja, klippa gräs eller skotta snö...
en sak är i alla fall bättre med snön,
när den väl dråsat ner
- den växer inte.

Torvald Gahlin


Nattens låt
Barcelona med Ulf Lundell

Kommentarer
Postat av: Hans

Själv är jag inte så himla imponderad av Google News. Jag använder den engelska dagligen för att mäta nyhetsintresset för olika typer av nyheter men den är mycket dålig för att hitta nyheter som går att citera.

Det är ju ett problem som Google generellt verkar ha struntat i. För populära nyheter kan t.ex. lätt 50% av nyheterna vara den ursprungliga pressreleasen i originial men utan källhänvisning.

Många av nättidningar mixar också in gamla nyheter som de publicerar om. Typiskt anger dessa inte datum vilket skapar ännu mer förvirring. Särskilt gäller detta nyheter från Kalifornien och Asien vilka båda är två regioner som är mycket stora på Google News.

På svenska Google news har det ju också redan varit kvalitetsproblem. Expressens bloggar går t.ex. rätt in i Google News, vilket naturligtvis är mycket olämpligt, genom att de inte har samma ansvariga utgivare.

Kolla gärna in Yahoo.se. Sedan deras uppdatering för cirka 3 veckor sedan har de utmärkta sökresultat om man söker trovärdig information som går att citera.

Lycka till med bloggen!

Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Intressant. Ska kolla Yahoo och se hur det funkar. Tack för tipset.

2006-11-21 @ 20:40:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0