Site Meter

Gåslever kan vi vara utan!

Läste om hur delikatessen gåslever framställs. För att vi ska njuta på lyxkrogar av gåslever så får gässen lida något oerhört. Det kallas gavage. Gässen tvångsmatas med slangar med mängder av mat så att  fåglarna kan kvävas och organen kan sprängas av trycket och levern växer i storlek. Detta pågår i en månad innan slakt. De lever i trånga burar där de knappt kan väda sig. För mig är fåglar frihet......att kunna flyga och leva fritt i naturen.
Tvångsmatning
Maten gässen matas med under ett dygn motsvarar 13 kg spagetti per dag för en människa. Gavage är förbjudet i Sverige och levern exporteras från Belgien, Frankrike, Slovakien och Ungern.
Djurrättsalliansen protesterar genom ett utskick till ett 50-tal restarunger i Stockholm att inte servera gåslever.
Man undrar vad det är för människor som sysslar med sådant här.  Man blir både förbannad och ledsen. Vill så gärna se dessa människor leva samma liv som gässen.......

På Djurrättsalliansens hemsida kan man läsa vilka restauranger som slutat servera gåslever.

Kommentarer
Postat av: Linda V

Fy vad olustigt. Skönt att jag inte stött den industrin. Har aldrig smakat gåslever...

2006-03-03 @ 22:23:57
URL: http://lindastradgard.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0