Site Meter

Kurser i trädgård

Sitter och bläddrar lite i de kurskataloger som låg på hallgolvet igår. i trettio år har jag tänkt gå en kvällskurs som handlar om trädgård för att förkovra mig i ämnet. Varje höst eller vår ha jag sagt.....´´nu ska jag verkligen gå´´. Så nu sitter jag här igen och försöker hitta något som inte är för basic och som ligger i mitt intresse.
Jo just det....för några år sedan hittade jag en kurs som hette ´´Färg och form med sommarblommor´´ som jag tycte lät intressant. Glad och förväntansfull begav jag mig till ABF eller vilka det nu var. Som vanligt så var jag alldeles för tidigt men efter hand så strömmade det till folk utanför klassrummet. Nu trodde jag att jag hamnat fel för det var bara kvinnor och då menar jag att det fanns inte en enda man där....mer än jag då. De tittade på mig och undrade nog om jag var läraren. Jaha....vad skulle jag göra nu? Ensam man med massor av trädgårdstokiga kvinnor......nej det funkade inte. Alltså blev det ingen kurs för mig den gången heller. När alla släptes in i klassrummet så låtsades jag som om jag kommit fel och försvann från platsen.
Tänkte att nästa gång ska jag söka en kurs i bergssprängning eller hur man lär sig bygga en långtradare i stället.

Den där händelsen sitter kvar i minnet då jag nu bläddrar i katalogerna.
  • Medborgarskolan har en kurs som som handlar om att planera sin trädgård,  6 gånger för 1095 kr. Vet inte vad jag skulle lära mig där....men säkert något.
  • Lär dig göra arrangemang av snittblommor
  • Man kan göra dörrkransar av höstlöv
  • Flaskdekorationer.......!?
  • Men en kurs om Linné verkar faktiskt riktigt intressant men nu när det är jubileumsår närsta år (300 år sedan han föddes) så är jag säker på att TV kommer att sända en hel del program.
Studieförbundet har lite bättre kurser som det ser ut.

  • Det gröna apoteket steg 1 - om nyttan och nöjet av ogräs och örter. (Är mycket nyfiken på om jag kan lära mig att känna nöje inför ogräsen).
  • Pelargoner - hur gör jag med mina pelargoner. 1 gång för 200 kr.
  • Sommarbeskärning av fruktträd - Hm....det här är ett ämne för sig......hoppas inte att folk lär sig för mycket av det här.....det är på vårvintern som jag har tid att hjälpa folk med fruktträdsbeskärning. Men ok.....det är bra för träden som ´´läker´´ sina beskärningssår fortare under växtperioden. Själv tycker jag att det är svårt att se vad jag gör inne bland alla löv.
  • Vårfint-ett höstgöra - Om att plantera vårlökarna. 1 gång för 200 kr.
Nej.....det blir nog till att leta upp ett hörn inne på biblioteket i stället.

Kommentarer
Postat av: Hannele

I sommar blev det ingen trädgårdskurs, mycket trevligt annars. Det blev trädgårdsresor i stället.

2006-08-19 @ 13:39:51
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Ronja

Det låter trevligt att förkovra sig i trädgård. TÄnk att jag aldrig får den berömda ur när det gäller kurser och annat.

2006-08-19 @ 22:38:01
URL: http://hundramiljoner.tradgardsblogg.se
Postat av: rumbaqueen

Kurser är alltid kul. Själv tycker jag att det är nästan bara gubbs som jobbar med trädgård och skulle gärna se lite fler kvinnor. Nästa vecka ska jag och några av mina arbetskamrater gå på en 3-dagars perennkurs som Peter Gaunitz håller. Det ska bli kul och jag hoppas att jag får lite nya idéer efter den. Annars kanske vi ses i ett hörn på ett bibliotek ;)

2006-08-25 @ 18:00:14
URL: http://rumbaqueen.webblogg.se
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Peter Gaunits är mycket duktig....skulle också vilja gå den kursen...men det är säkert bara kvinnor där. Lova att berätta om kursen sen.

2006-08-25 @ 18:32:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0